Nihan Bora

Çocuk istismarı: Çocuğunuzla konuşun, onu dinleyin

Çocuk istismarı konusunda ebeveynler nasıl bilinçlenmeli, çocuklarımızı nasıl yetiştirmeliyiz? Uzmanlar yanıtlıyor.

Henüz buraya güzel haberi verdiğim bir yazı yazmadan direkt konuya girmiş olacağım ama olsun. Şu an hamileliğimin yedinci ayındayım, yani çok heyecanlı bir dönemdeyim. Yaşadıklarıma dair buraya not düşmek istediğim çok şey var. Yazmaya da başladım ama henüz bitmedi.

Yine de bu süreçte Anne-Bebek dergilerine yazmaya başladığımı söylemeliyim. Bebeğimle Elele’nin Ekim sayısına üç haber hazırladım. Biri eğlenceli bir konu olan “Kız mı Erkek mi?” dosyası. Efsaneler ve gerçekler üzerine bir yazı oldu. Diğeri çocuk dostu mekanlara dair bir yazı. Ki bu da, çocuklarla gidilecek mekanların ne kadar az olduğunu fark edince ortaya çıktı. Ama yine de İstanbul’da hatırı sayılır mekanları ele aldım. Ve son olarak -en önemlisi- çocuk istismarına dair bir dosya.

Çocuk istismarı dosyasının tamamına burada yer vermeyeceğim, Bebeğimle Elele’nin internet sitesinde okuyabilirsiniz. Fakat bu dosyaya katkıda bulunan isimlere bir kez de buradan teşekkür etmek istedim.

Çocuk istismarı dosyasına Klinik Psikolog Duygu Karaer, Seksolog Rayka Kumru, Uzman Klinik Psikolog Serra Serim ve Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği‘nden Psikolog Nurgül Öztürk değerli görüşleriyle katkıda bulundu. Her ebeveynin okuması gereken bir dosya oldu. Dosyanın tamamını bu linkten okuyabilirsiniz.

Ana görsel: Simon Rae / Unsplash

Exit mobile version