Nihan Bora

KidZania’da çocuklar sürdürülebilirliği öğreniyor

İstanbul’un çocuklara yönelik tasarlanmış eğlenceli ve öğretici ülkesi KidZania, bu kez atık pil geri dönüşümüne dair etkinliğiyle minikleri bilinçlendiriyor.

Deniz Bora’yı götürmek için gün saydığım (aslında yıl saydığım) bir yer, KidZania. Çocukların gelişimine yönelik tasarladıkları dünya ve yaptıkları başarılı etkinliklerle bence İstanbul’da bu alanda tek sayılabilirler. Şimdi de sürdürülebilirlik kapsamında atık pil geri dönüşümüne dair etkinlikleriyle minikleri bu hafta sonu bilinçlenmeye ve eğlenmeye bekliyorlar.

İsimlerinin başına ekledikleri “Çocuklar Ülkesi” tanımı da çok sevimli. Bu ülkede 67 aktivite alanı bulunuyor ve çocuklar beceri, ilgi alanlarına göre 120’den fazla meslek / rolü deneyimleyebiliyorlar. Gerçek bir şehir düzenlemesine sahip olan Çocuklar Ülkesi KidZania’da; hastane, itfaiye, tiyatro, arkeoloji müzesi, üretim fabrikaları, havacılık akademisi, diş sağlığı merkezi, banka, stadyum gibi aktivite alanları var. Çocuklar tüm bu gerçek hayatın simülasyonunda, eğlenirken öğreniyor.

Bu hafta sonu da yine çocukların bilinçli bireyler olması adına hayata geçirdikleri etkinlikse epey başarılı görünüyor. 18-23 Şubat arasında kutlanan Pil Geri Dönüşüm Haftası’na özel Duracell ile birlikte hazırlanan etkinlikte, öncelikle KidZania Radyosu yayını ile atık pillerin geri dönüşümü hakkında bilgi verilecek. Aynı zamanda KidZania Havaalanı ve Duracell Tırmanma Duvarı aktivitesi önünde yer alan ‘Atık Pil Toplama Kutuları’na kullanılmış pillerini atan minik ziyaretçiler, getirdikleri piller karşılığında Duracell’den yeni pillerin sahibi olacak.

KidZania İstanbul, 23 Şubat Pazar gününe kadar Duracell iş birliği ile birlikte atık pillerin doğaya karışmasına engel olarak pillerin geri dönüşümüne destek olacak.

Exit mobile version