Nihan Bora

İlk açıkhava festivali Efes Pilsen One Love 9 yaşında!

Yaz geldi. Festivaller de geldi. En eğlencelisi, en heyecanlandıranı yarın başlıyor. Efes Pilsen One Love bu yıl 9. kez şehrimize şahane isimler getiriyor. Santralistanbul’da olacak festival için mini bir şehir düzenlenmiş adeta.

Festival gelmeden konuşulmaya başlanan ‘Hayati’ meselesi hakkında çok fazla konuşmayacağım. Fakat kesinlikle Efes’in bu düşünceyi oluştururkenki amaçlarının sadece ‘eğlence’ olduğunu ve ardında hiçbir kötü niyet aranmaması gerektiğini düşünüyorum. Zira kendileri de buna benzer bir açıklama yaptılar ve yanlış anlamaları önlemek adına da bu uygulamayı bu sene festivalden kaldırdılar.

Neyse biz gelelim One Love’ın bu yılki misafirlerine.

En başta saymamız gereken isim tabi ki Groove Armada. Dans müziğinin öncülerinden olan gruptan sonra heyecanla beklediğim diğer isim ise Fischerspooner! Genel olarak eğlenceli geçeceğinden eminim. Festival sonrası izlenimler de burada olacak! Herkese iyi eğlenceler!

Bir de festival için kendime notlarım var:
– Etkinlik maratonuna katılıp Samsung Kamera ya da Vodafone Modem biri kazanılacak.
– Müzik için Efes standında hediye edilecek USB belleklere saat 14:00-16:00 arasında müzik yüklenecek.
– Multitap, Dengesiz Herifler, Model, Sattas, Gizli Özne ve Ars Longa kesinlikle kaçırılmayacak.
– Cumartesi akşamı Groove Armada’dan sonra usta iki isim Murat Beşer ve Mabbas’ın meşhur Oldies but Goldies partisi var, onlara el sallanarak eve dönülecek.
– Club 14.1’de bir ara bulunursa müzik temalı bir film ya da belgesel izlenecek.

KİMDİR?

Groove Armada

“I See You Baby”, “My Friend”, “Easy” ve “Get Down” parçalarıyla dans müzik piyasalarını alt üst eden, Andy Cato ve Tom Findlay’den oluşan Groove Armada İngiliz dans müzik oluşumu. Groove Armada, Londra dans müzik sahnesinin en önemli figürlerinden biri olan ve şimdiye kadar vokallerde Neneh Cherry, Nappy Roots ve Richie Havens gibi müzisyenlerle çalıştı. İlk olarak 90’lı yılların ortasında ikilinin ortaklaşa kurdukları bir kulüp olan Groove Armada’nın hayata geçmesiyle güçlendi ve müzik çalışmalarına başladı. Bu birleşimin ilk sonucu olarak “At The River” single’ını çıkaran ve bir anda İngiltere’de büyük liste başarısı elde eden grup, 1998 yılında ilk albümleri Northern Star’ı yayınladı. Bunu 99’daki efsanevi Vertigo albümü izledi. Onlara dünya çapında ün kazandıran dans müzik manifestolarını müzik ile tüm dünyaya ileten İngiliz dans müzik duayenleri, 2001’de yayınlanan üçüncü albümleri Goodbye Country, Hello Nightclub içinde yer alan “Superstylin’” ile Grammy ödülüne aday gösterildi. Son albümleri Black Light ve albümden çıkan ikinci single’ları Paper Romance ile dans ve pop müzik sahnesine yön veren en büyük mucizelerden biri olduklarını bir kez daha kanıtlayan grup, bu albümün İngiltere listelerine iki numaradan girmesiyle müzik sahnesine tekrardan büyük bir ivme kazandırdı. Albümde hem dans müziğin köklerine inip hem de 80’lerin müziklerine doğru bir bakış var. Son albüme vokalleriyle Bryan Ferry ve Empire of The Sun’dan tanıdığımız Nick Little More gibi önemli isimler katkıda bulundu.

www.groovearmada.com

Fischerspooner

1998 yılında New York’ta kurulan Fischerspooner, Warren Fischer ve Casey Spooner’dan oluşuyor. Electroclash müzik türünün büyük bir patlama yaşadığı Miss Kittin’in, Tiga’nın ve Felix da Housecat’in müzik piyasasını domine ettiği o ilk yıllarda piyasaya çıkan ve retro elektro sesleri, electroclash’e özel radikal sözlerle birleştiren Amerikalı grup, Kraftwerk, Gary Numan ve Pet Shop Boys gibi isimlerden etkilenerek sıra dışı sahne şovlarıyla da hayranlarını canlı performanslarında görsel ve işitsel bir yolculuğa çıkarıyor. İlginç kostümleri ve seksi hareketleriyle göz alan dansçılarıyla beraber sahne alan grup, canlı performanslarına büyük önem veriyor ve kendi tiyatro ve kabare geçmişlerinden bolca elementi sahneye taşıyor. İlk albümleri “#1”’İ DJ Hell’in kurucusu olduğu 2000’lerin en başarılı Alman elektro plak şirketlerinden International DJ Gigolo tarafından piyasaya süren grup, ilk çıkış singleları ”Emerge” ile dans müzik sahnesine bambaşka bir soluk getirmiş ve birçok elektro sanatçısına ilham vermişti. 2005 yılında ikinci albümleri Odyssey’i çıkaran Fischerspooner, electroclash’in daha yumuşak versiyonu olan electropop’a da bir geçiş yapmıştı. Albümden çıkan parçalar, Tiefschwarz gibi Almanya’nın elektro house’daki en önemli isimleri tarafından remikslenmişti. 2009 yılında son albümleri Entertainment’ı Fransız kült plak şirketi Kitsune’den çıkaran grup, gene bu albümde de Tocadisco ve Alex Gopher gibi dans müziğin önemli prodüktörleriyle çalışmıştı.

www.fischerspooner.com

Üçüncü fotoğraf resetmagazine’den alınmıştır.

Exit mobile version