Nihan Bora

Alternatif Medya Şenliği’ne doğru


Geleneksel medya, inandırıcılığını kaybedeli çok oldu. Fakat medyaya azimle o kadar inanmak, güvenmek istiyoruz ki tam birine ısındık derken, bir yerinden hava kaçırıyor. Uzun zamandır geleneksel medya, köşe yazarları üzerinden küçücük adımlarla ilerliyor. Gazetelerin kayboluşunu izliyoruz, fakat bunu bir kayboluştan öte evrilmeye yormak gerekiyor. (Fikirler de yok edilmeye çalışılıyor, bu başka bir yazı konusu) Neticede fikirler değil giden, sadece meta.

Yeni ve eski dünyayı yönlendiren ve kullananlar olarak bir arada olmanın, üretmenin, adil bir düzen bulmanın ve bunu sürdürmenin önemi çok büyük ama çok zor. Bunu gerçekleştirmek için yapılan çalışmalar ise sevindirici ve umut verici.
‘Alternatif’ olan her şeye, her zaman ilgi duydum. Merak ettim, araştırdım, destekledim, seslerini duyurmaya çalıştım. Çünkü bir şeyin alternatifsiz olmasından daha kötü bir şey düşünemiyorum. Başka sesler, başka fikirlere her alanda ihtiyacımız var. Neyse ki yeni medyalarımız da var. Dünyanın her noktasında ne olup bittiğini anında öğreniyoruz. Ama taraflı, ama eksik, ama yanlış… Bu yeni medyanın da güvenilirliği tartışılır, tartışılıyor da elbette fakat geleneksele göre ‘şimdilik’ daha güvenilir olduğu aşikâr.
Yaşamaya çalıştığımız dünyada belki de bu aralar birine inanmak için en çok medyada alternatif söylemlere ihtiyacımız var. Bunun için de yarın Yeşil Gazete, Beyoğlu’nda yeni sesler, yeni cümleler kuracak insanları bir araya getiriyor ve yepyeni bir şenlik sunuyor bize. Alternatif Medya Şenliği 16 Ekim Pazar günü saat 11:00’de başlayıp gece yarısına kadar sürecek. Siz de orada olmalısınız.
Konu başlıkları ve program şöyle:

12.00-13.15- Medya Okuryazarlığı (Moderatör: Nadire Mater)
13.30-14.45- Yeni Medya Düzeni (mi?) (Moderatör: Tolga Çevikel)
15.00-16.15- İnternet Sansürü (Moderatör: Avniye Tansuğ)
16.30-17.45- Medyada Nefret Söylemi (Moderatör: Yasemin İnceoğlu)
18.00-19.15- Dijital Aktivizm (Moderatör: Alper Akyüz ve Erkan Saka)

Exit mobile version