Nihan Bora

Babylon No: 4 çıktı!

Dergileri severim. Neredeyse tarz ayırt etmem okurum hepsini. Fakat iyi dergileri okumakla kalmaz bir de arşivlerim. Tıpkı 4 sayıdır çıkmakta olan Babylon gibi.

Babylon yaz-kış sunduğu müzik ziyafeti yetmezmiş gibi çıkardığı dergiyle de sıradan bir müzik dergisi olmadığını çoktan kanıtladı bana kalırsa.

Babylon No: 4’ün çıktığı tarih yaza denk gelince derginin konusu da ‘yaz ve müzik’ oldu. Bakın dergide neler var neler…

2010 YAZ FESTİVALLERİ
Babylon dergi bu sayısını, yaz sezonu boyunca yurtta ve cihanda olup bitecek müzik festivallerine ithaf ediyor.

TÜRKİYE DANS GRUPLARI TARİHİ
Gökhan Akçura’nın anlatımıyla Cumhuriyet tarihinde operetler ve bale, sahife 98’de. Dersini daha da iyi çalışmak isteyenler için Doruk Yurdesin, 1970-80 Türkiye’sine dansla imtihan yaptırıyor. Katılın, pratiğiniz olsun.

VASCO DE GAMA
Kültürel zenginliği ve tarihî dokusuyla yıllardır özellikle batılı birçok turistin ilgisini çeken, enteresan tarihi, 68 kuşağı hippileri, mükemmel plajları, sakin ve eğlenceli mekân seçenekleri, her çeşit yemek imkânı ve doğasıyla akıllardan silinmeyecek kadar büyük bir zenginliğe sahip Vasco de Gama, bilinen adıyla Goa…

BAŞKA NELER NELER
Son Zamanlarda: Evrim Tüfekçioğlu, Son Zamanlarda: Fem Güçlütürk, Hangi Albüm: Mehmet Garan, Soru-Cevap: Ayça Acun / Cansu Akbel – Enis Berksoy Şafak Ongan, Güncel Projeler: ISCMS, Güncel Projeler: Transit Festivali, S.O.S: Gelecek Turizmde, Çeşme Operasyonu, Playlist, Gezi: Jijoca de Jericoacoara, Festival Âdâb-ı Muaşereti, Gezi: Goa, Röp: Specha Boys, Yabancı Gözüyle İstanbul: Trici Venola, Belgesel, Plak Şirketi: Trojan Records, Mekân: Privilege, Hi-Find, Bu Kitabı Biliyor musunuz?, Mutfak Tınıları, MSÜ Öğrencilerinden Babylon Posterleri, Koleksiyon Hikâyeleri: Murat Beşer

Exit mobile version