Nihan Bora

“Düğünü erkek tarafı yapar, Twitter değil”

 

 
Başarılı oyuncu Funda Şirinkal, çekimler sırasında can sıkıntısından internette gezinirken, reklam yazarı Borga Engin’in bloguna rastladı. Karşılıklı Facebook’tan eklemeler, Twitter’da takip etmeler derken hiç de hayal edemeyecekleri bir ilişkiye başladılar. Dün, Engin Twitter’dan Şirinkal’a evlenme teklifi etti ve asıl şenlik şimdi başlıyor gibi… Zira Twitter’dan dağıtılacak davetiyelere, vlog’dan canlı düğüne hazır olun! Fakat çiftin bir çağrısı var: “Takıları Formspring’ten kabul etmeyeceğiz. Takı takacaklar lütfen düğüne gelsinler.”

Nasıl tanıştınız?

 

Borga Engin: Şubat’tan beri www.babalarabalon.biz isimli bir blog yazıyorum. Kızım Leyla ile olan ilişkimi anlatmaya çalışıyorum. Funda bu blogu okumuş ve benimle bu sayede iletişime geçmiş. Yazdıklarımı beğenmiş olmalı 
 
Funda Şirinkal: Ören’de çekimdeydik. Can sıkıntısından internette gezinirken Borga’nın blog’unu okudum ve çok beğendim. Facebook’tan arkadaşlarıma duyurdum. O da beni Facebook’tan eklemiş, benim de kabul edeceğim tuttu. Sonra Facebook’tan konuşmaya başladık. Konuşurken bir baktım, okuduğumuz yazarlar filan aynı. Çok enteresan geldi. Evlenmeye yeminliydim. Sonra konuşurken ‘hadi buluşalım’ dedik.
 
Tanıştıktan sonra neler oldu anlatır mısınız?
Borga: Birkaç kere daha internet üzerinden konuştuk. Bir defasında çok uzundu. Funda şehir dışında bir çekimdeydi. Bir boşluk bulup gelmeye karar verdi. Geldiği günden bu yana pek ayrıldık diyemem. İşten ayrılsam mı diye düşünüyorum kimi zaman. Şimdi aynı evde yaşamaya başladık. Diş fırçalarımız aynı bardakta duruyor.
 
Twitter’dan evlenme teklif etmeye nasıl karar verdin? Nasıl bir duygu?
Borga: Aslında Twitter üzerinden evlenme teklifi etmeyecektim. Daha farklı bir yöntem düşünmüştüm. Fakat dün sabah Funda Twitter aracılığı ile bana bir şarkı yollamış (bu sabah yağmur var istanbul’da) ben de ona bir kompliman yapmak istedim. O an aklıma çok sevdiğim bir blues şarkısı geldi. Funda’nın da blues sevdiğini bildiğimden şarkıyı yollamaya karar verdim ama şarkı “I Wanna Mary You” idi. Bunun bir evlilik teklifi olacağını bildiğimden bir kez daha duraklayıp düşündüm, sonra da yollamaya karar verdim. Aslında BB King ve Eric Clapton’a çok şey borçluyum.
 
Borga’nın evlenme teklifi: 
 
 
 
 
 
 
Böyle bir teklif aldıktan sonra neler hissettin?

 

Funda: Böyle bir şey yapacağı belliydi aslında. “Sana Twitter’dan evlenme teklifi edeceğim” dedi. Güldüm, geyik yaparken bu duruma geldik. Yani öyle ki, nikah memuru eve gelse hiç şaşırmayacağız. Borga’nın kızı var, bana Funda anne demeye başladı. Sanki 40 yıllık evli gibiyiz.
 
Sosyal ağlar sayesinde evleneceksiniz, bu sizde nasıl bir duygu uyandırıyor? Biraz anlatır mısınız?
Borga: Sosyal ağlar sayesinde evlenmeyeceğiz. Düğünü erkek tarafı yapar, Twitter değil. Aslında tanışmamızı borçlu olduğumuz Twitter’ı biraz daha kullanabiliriz. Düğün davetiyelerini Twitter’dan yollayabiliriz mesela ama çok RT edilirse davetli sayısının artacağından korkuyoruz. Twitter bugün çok farklı şeyler için kullanılabiliyor. Ben ve Funda da Twitter üzerinden propoganda yapıyoruz, biz de vakit geçirmek için sosyal ağlarda dolaşıyoruz, vakit harcıyoruz. Ortadoğu’da Twitter üzerinden devrim yapılırken biz burada evlenme teklifi yapmışız çok mu?
 

 

Funda: Twitter’da en hoşuma giden şey hiçbir şeyin gizli kalmıyor oluşu. Birisi, “intihar ediyorum” dese, hepimiz koşacağız. Fakat ben kilitlileri ve nickname kullananları yani kim olduğunu bilmediğim kişileri takip etmiyorum. Facebook’umda da öyledir, fanlarımı almam mesela. Hem güvenli hem güvensiz bir ortam.

 

 
Funda’nın cevabı:
 
 
İnternetten tanışıp evlenmek çoğu kişiye göre –hala- sanki olmaması gereken bir şeymiş gibi görülüyor. Sizce gerçek hayatta tanışmaktan ne farkı var?
Borga: Aslında klasik bir insanımdır. Bundan 5 sene önce bana sorsaydınız ön yargılı bir biçimde kesinlikle karşı olduğum bir durum diyebilirdim. Tanımadığınız, size yalan söylenebilme olasılığı yüksek bir ortamda tanışmaya çalışıyorsunuz, fakat bugün bir kafede ya da evde de yaşayacağınız şeyler bundan farklı değil. İnsanlar yalan söylemek ya da kendilerini farklı tanıtmak isterlerse bunu istedikleri yerde istedikleri şekilde yapabilirler. Aslında bugün sosyal ağlar birazcık daha yararlı diyebilirim. Bir insanın ne düşündüğünü Facebook ya da Twitter gibi yerlerde paylaştıkları şeylerden anlayabiliyorsunuz. Özellikle siyasi düşüncenin önemli olduğu bizlerde Facebook ve Twitter yararlı olmuştu. Fakat bizim sosyal ağ maceramız fazla uzun sürmemişti. Funda’nın çekim arasından faydalanması bizim için iyi oldu.
 
Düğününüzde yine sosyal ağlara dair detaylar olmasını düşünüyor musunuz?
Borga: Twitter davetiyesi fikrinden yola çıkabiliriz. Belki bir vlogdan düğünü canlı yayınlarız, Facebook’ta fotoğraf paylaşırız, çekimler montajlanıp Youtube’a konabilir. Fakat üzgünüm ki takıları Formspring’ten kabul etmeyeceğiz. Takı takacaklar lütfen düğüne gelsinler. Balayına giderken ise yanımıza iPhone gibi cihazlar almamak için elimizden geleni yaparız sanırım.
 
Bu haber 19 Nisan 2011 tarihinde yenimedyaduzeni.com’da yayınlanmıştır.
Exit mobile version