Nihan Bora

Yapı Kredi Kültür Sanat ile kavuşma

Bilmiyorum, sizi nasıl şeyler heyecanlandırıyor ama ben Yapı Kredi Kültür Sanat binasının yeni halini gördüğüm günden beri çok heyecanlı ve duygusalım. Beyoğlu’na, şehre ve hatta ülkeye dair umutlanmamızı sağladı bu bina. Beyoğlu’ndan vazgeçmek üzere olanlarınız varsa, hızla Yapı Kredi Kültür Sanat’ı ziyaret etmeli. Dün röportaj için buluştuğumuz Yapı Kredi Kültür Sanat Müdürü Tülay Güngen, “Biz hep buradaydık” diyor. Biz de hep Beyoğlu’ndaydık, o yüzden Beyoğlu’na sahip çıkalım olur mu?

22 Eylül’de, Instagram’daki sayfamda bu cümlelerle paylaşmışım heyecanımı. O köşede, parıldayan bu binadan uzak kaldığımız yıllarını ve şimdiki haliyle bizi neler beklediğini ArtUnlimited için konuşmuştuk.

“Tam çarprazında durmuş, uzun uzun bakıyorum. Malum kazılardan dolayı yalpalayarak yürüyen insanlar, sağımdan solumdan çarparak geçiyor. Durup da neye baktığıma bakıyorlar; kimi anlıyor, kimi anlamıyor. Baktıkça, Beyoğlu’na uzun zaman sonra yeniden, sımsıkı sarılmış gibi hissediyorum. Yapı Kredi Kültür Sanat’ı izliyorum…”

Bu cümlelerle başladığım röportajın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Exit mobile version