Nihan Bora

Ayça’yı Londra’ya uğurluyoruz!

Fotoğraf milliyet.com.tr’den Miraç Zeynep Özkartal’ın yazısından alınmıştır.

2010 yılıydı. Hürriyet Kampüs’ün editörlüğünü yapıyordum o zamanlar. Çok yetenekli bir tasarımcı ile röportaj yapmak üzere yollara koyulmuştuk. Üsküdar’ın ücra köşesinde, sağında solunda hiçbir şey olmayan bir dükkandı onun atölyesi. Ayça’nın sıcak karşılamasıyla uzun bir sohbet etmiştik.

Ayça Kubat, Boğaziçi Üniversitesi’nde Ekonomi okudu. Mezun olduktan sonra da asıl istediği işe, moda tasarımcılığına yöneldi. Çok da yaratıcı işler yapıyordu. (Ayça’yla 2010’da yaptığımız röportajı sayfanın sonuna ekliyorum.) Daha sonra birkaç müzik grubu ve sanatçının menajerliğini de yapmaya başladı. Aslında aradan çok uzun bir süre geçmedi ama bugün, Ayça’nın bana Facebook’tan attığı bir mesajla, ne yapıyor diye Google’da aramamın sonucu, beni oturduğum yere mıhladı resmen. 
Ayça, 2011 yılının Ağustos ayında Alanya’da bir kaza geçirmiş ve 30 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayata dönmüştü. İnanmakta zorlandım. Bu olay sonrasında Milliyet’ten Miraç Zeynep Özkartal, Ayça’yla görüşmüş. Orada Ayça her şeyi bir bir anlatıyor. Buradan okunabilir. 
Sonra araştırmalara devam ettim. Bu bir anlık vazgeçişten sonra hayata dört elle sarıldığını okuyunca da duygulandım. Facebook’tan konuştuk. Bir sürü hedefi var. Ama önceliği, sonuçlanmasına iki gün kalan bu oylama: https://www.facebook.com/PegasusHavayollari/app_392513984170276?&app_data= 

Burada, Fotoğraflar bölümünde Ayça en çok beğenilenlerde bir numarada. Siz de bir oy daha verseniz, Ayça’yı Londra’ya hep birlikte uğurlasak ne güzel olur!
Ayça, birçok şey yapmak istiyor ama en çok dünyayı gezmek istiyor. Bununla ilgili bir de blog açmış: http://www.hayatdiyebirisi.com/ O yoğun bakımdayken arkadaşlarının yazdığı yazılar var. İnsan tuhaf hissediyor.
Lafı fazla uzatmaya gerek yok. Ayça iyi bir insan, ikinci bir hayatı yaşıyor ve hayalleri var. Onları gerçekleştirmek için bir tık’lık vaktimiz vardır diye düşünüyorum…

5 Mart 2010 tarihli Hürriyet Kampüs’teki Ayça Kubat röportajı.

Exit mobile version