Nihan Bora

Gecikmiş bir Sosyal Medya Atölyesi yazısı…

Hangimizin annesi öğretmen olmasını istemedi ki? Benimki isteyenlerden-di demiyorum, zira hala ders vermemi çok istiyor. Neyse ki bu hayalini, farkında olmadan gerçekleştirdiğim için de mutluyum. 

Geçtiğimiz hafta, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat hocamın ricasıyla, eğitmenliğini yaptığı Küçükçekmece Belediyesi’ndeki Sosyal Medya Atölyesi’ne konuk oldum. Daha önce kendi lisemde (Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi) ve Plato Film Okulu’nda verdiğim dersler sayesinde acemiliğimi attım diyebilirim. Hatta 1 Aralık’ta Bilgi Üniversitesi Yurttaş Gazeteciliği Sertifika Programı’ndan sonra da bu işi iyice ısındığımı hissediyorum. Sunum, bir gazeteciye zor gelen şeylerden biri bence. Sunumu boşverip sürekli sınıfa soru sorasım geliyor, nitekim bolca soru da sordum sanıyorum.
Atölyeye gelen öğrencilere Yeni Medyada İçerik Üretmenin İncelikleri’ni anlattım. Ders hareketli, katılımlı ve eğlenceli geçti. İtiraf edeyim, bu kadar etkileşimli geçeceğini pek düşünmemiştim. Benden bir sonraki neslin –en azından bu atölyeye katılanların neredeyse hepsinin- akıllı ve olan bitenin farkında olduğunu bilmek beni iyi hissettirdi.
Bol örnekli, -bir yerden sonra- öğrencilerin arka arkaya sorular yönelttiği hatta beni köşeye sıkıştırdıkları bir ders oldu. Mesela, “Twitter hesabınızda neler paylaşıyorsunuz?” sorusuna karşılık, büyük itiraflarda bulundum! “Çok beğendiğim ve haber konusu olabileceğini düşündüğüm şeyleri paylaşmıyorum” dedim!
Ders sonrası, ayaküstü teşekkürleri alırken bir yandan bazı öğrenciler sorularını sormaya devam etti. Hatta bu soru-cevap meselesi yolda ve metrobüste de devam etti. Bense cevaplamaktan çok mutluydum. Berra, Merve, Ramazan, Zafer, Ercan, Yasemin ve Alay sınıfın parlak öğrencileri! 

Blogunu yeni açan, açmayı düşünenlere birkaç kelam ettim. Daha bir sürü şey dedim de, bir kısmı sunumda, bir kısmı bende, en önemli kısmı da o akşam orada olan öğrencilerde kaldı bence!
Hepinize teşekkürler! (Nasıl kısa ve öz oldu mu?)

Bu arada küçük bir not: 
Küçükçekmece Belediyesi deyip geçmeyin. Birçok belediyeden daha aktifler. Her gün bir seminer, söyleşi, oyun vs. var. Oralarda olanlar kaçırmasın!

Exit mobile version