Nihan Bora

KRONOTROP: Dünyanın kahvesi, en tazesi / Touch İstanbul Temmuz


Yokuş aşağı inerken önünden geçtiğimiz dükkanlar, eğer çok da ilginç değilse duraksamamıza neden olmaz. Galatasaray Lisesi’nin sokağından aşağı kendinizi bıraktığınızda rengarenk dükkanların arasından burnunuza daha önce hiç duyumsamadığınız bir kahve kokusu geldiyse, orada durup vakit geçirmenizi öneririz.

KronotRop, iki adımla içeri girip çıkabildiğiniz küçücük bir kahveci. Küçük ama içinde o kadar çok detay var ki, kahvenizi beklerken onları inceleyebilirsiniz. Mesela, duvara monte edilmiş masanın üzerindeki laptop sayesinde Google Maps’ten nerede olduğunuza bakabilirsiniz. İlk ipucundan tahmin edeceğiniz üzere, burası ağırlıklı olarak turistlere yönelik tasarlanmış. Kasanın önüne gelip sipariş vermek için başınızı kaldırıp menüye baktığınızda da bunu rahatlıkla anlayabilirsiniz, yiyecek-içecek alternatifleri sadece İngilizce.


Son yıllarda yurtdışında da yayılmaya başlayan ‘take away’ kahvecilerin Türkiye’deki ilk örneği KronotRop’ta, dünyanın dört bir köşesinden 30 çeşit kahve bulabiliyorsunuz. Yıllardır zincir kahve dükkanlarında içtiğiniz kahveleri unutun gitsin. Burada Finca David Vilca’nın çiftliğinden gelen çekirdekleri taze bir şekilde içebiliyorsunuz.

KronotRop’un kurucusu Çağatay Gülabioğlu, yıllara dayanan birikimi sonucunda burayı açmış. Buradaki kahvelerin en önemli özelliği çekirdeklerin taze olması ve fazla kavrulması. Bu detaylar kahveyle yakından ilgili olanlar için iştah kabartmış olabilir.

Gülabioğlu’nun, kahveyle ilgili araştırma yaparken karşılaştığı veriler çok ilginç: Örneğin, Türkiye’de bakıldığında çok içiliyor gibi görünen nescafe bile, kişi başına düşen miktara baktığımızda çok azmış. “Kahve kültürümüz yok zaten, çay ülkesi burası. O yüzden benim hedefim yabancılar,” diyen Gülabioğlu, bir atölye açıp orada işin inceliklerini öğretmeyi düşündüğü bir yer açmak istediğini söylüyor.

Kalbin en önemli özelliklerinden biri anlamına gelen ‘kronotrop’, kahveyi içer içmez iyi hissedenler için ideal bir isim olmuş. Sabah 09:00’a kadar gelenlerin yüzde 15 indirimle ödüllendirildiği KronotRop’a, yeni bir kahve deneyimi yaşamak için uğrayın.

KronotRop
Adres: Kuloğlu Mah. Yeniçarşı Cad. No: 5/b Beyoğlu
Tel: (0212) 249 92 71
Saat: 08:30 – 20:30
Lezzet: 5 yıldız
Ortam: 4 yıldız
Fiyat & Hizmet: 4 yıldız


Bu yazı Touch İstanbul Temmuz sayısında yayınlanmıştır.
Exit mobile version