Nihan Bora

Philips maşa ile çok daha güzeliz!

Bersay İletişim Danışmanlığı sosyal medyayı ciddiye alan ve bu yüzden de bloggerlar tarafından çok sevilen iletişim danışmanlık şirketlerinden biri. Komşufırın etkinliğine katılamamış ve üzülmüştüm. Bu sefer Bersay’dan sevgili Melis Yürüten ve uzun yıllar tanışık olup ilk kez karşılaştığımız sevgili Eda Köse, beni hayır diyemeyeceğim bir etkinliğe davet etti. Philips saç şekillendiricileri usta bir isim, Instyle, Elle, Marie Claire gibi dergilerin kapak styling’lerini yapan İbrahim Zengin’in eliyle saçlarımızı şekillendirecekti. Bu cazip teklifi kim reddedebilirdi ki! Bir de daveti aldığımda şunu fark ettim, Philips’in kişisel bakım ürünlerini uzun zamandır kullanıyorum ve daha uzun yıllar da kullanmaya devam edeceğimi bu etkinlikten sonra da anladım.

Yakın bir arkadaşımın da katılacağını öğrenince, buluşup birlikte gitmeye karar verdik. İlk kez blogger olarak katılacağım bir etkinlik olduğu için de değişik bir heyecan vardı içimde. Bir de Friendfeed’den uzun zamandır tanışık olduğum isimlerle de yüzyüze gelme imkanım olacaktı.

Etkinlik Ortaköy House Cafe’deydi ve özel olarak ayrılan bölümdeki toplantıya biraz geç katılsak da İbrahim Zengin’in saç şekillendiricilerini kullanırken nelere dikkat etmemiz gerektiğinin son demlerine yetiştik. Mekan muhteşem, uzun bir masanın etrafından toplanan alımlı hatunlar ve bize şahane bir şekilde sunum yapan İbrahim Zengin. Sunumun ardından saçlar yapılmaya başlandı. O sırada FF’teki fotoğraflardan az çok tanıdığım isimlerle tanıştım, sohbet ettik, eğlendik.

Philips Grup Pazarlama Müdürü Didem Tezcan bir ara yanımıza uğradı ve bir güzel sohbet ettik. Hatta daha önceden bir yerlerde tanışmış olma ihtimalimiz yüksekti, o da aynı şeyi söyledi. Kim bilir hangi davette ya da başka bir organizasyonda bir araya gelmiştik.. Bize Philips’le ilgili çok hoş şeyler anlattı. Mesela diğer markalar gibi abartıyı sevmediklerini ve her zaman araştırma sonuçlarında çıkan rakamları tam olarak verdiklerini, 2.9 olsa dahi 3’e tamamlamadıklarını söyledi. Didem Hanım’la Eylül sezonunda tanıtacakları yeni ürünler hakkında da biraz konuştuktan sonra, yakın zamanda tekrar haberleşip birlikte neler yapabileceğimizi konuşmak üzere sözleştik.

Hem Philips tarafından hem de Bersay İletiim tarafından oldukça hoş ağırlanıyorduk. Philips Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Aksoy, tatlı mı tatlı kızı Zeynep’le birlikte katılmıştı etkinliğe. Zeynep, masanın bir köşesinde renkli kalemleriyle boyama yapıyordu. Gidip yanına konuşmaya başladığımda, Burcu Hanım’la da tanışmış olduk. Burcu Hanım da Didem Hanım gibi çok güleryüzlü ve ilgiliydi. Onunla da yakın zamanda başka projelerde buluşmak üzere sözleştik.

Bir yandan saçlar bir yandan makyajlar yapılıyordu. Sonlara doğru sıra bana geldi. İbrahim Zengin topuz olan saçlarımı açtığında herkes gibi inanamadı. Saçlarım uzun ve gür. Herkes başıma üşüştü ve “Ne kadar uzun saçların varmııışş!” dediler. Benim saçıma maşa iyi giderdi, İbrahim Zengin’in tercihi de bu yönde oldu. Maşalar yapıldı. Yapıldıkça saçlarıma ve kendime bayılmaya başladım desem yeridir. Bir maşa bu kadar mı değiştirir insanı. Fakat şöyle bir durum var, maşa saç düzleştiricisinden daha korktuğum bir saç şekillendiricisi. Çünkü saçı maşaya sardıktan sonra bekletmek gerekiyor, o arada saçlarımdan en azından duman çıkmasını bekliyordum, çünkü kuaförlerde genelde saçlarımdan az da olsa duman çıkarak şekil verme operasyonları gerçekleştiğini biliyorum. Bu sefer kuaför arkadaşlarımız beklettikçe korkmaya başladım fakat onlar gayet korkusuz bir şekilde bekletmeye devam ettiler saçlarımı maşada ve saçlarımdan dumanın d’si çıkmadı! Bu kadar rahat olmalarınınsa tek bir sebebi vardı, o da Philips’in bu maşasının seramik ısıtıcılı olmasıydı. Neticede saçlarımın maşası bitti ve İbrahim Zengin gelip saçlarıma son halini verdi.

Saçlarımla ilgili soru yağmuruna tuttum bir de onu. Saç rengim doğru mu, boyu nasıl, şekli nasıl gibi sorularıma hiç sıkılmadan detaylıca cevap verdi İbrahim Zengin. Saç işlemi bittikten sonra makyajımız yapıldı. Tabi profesyonel makyaj olduğu için ne kadar fondöten ve pudra varsa suratımdaydı. Kendime bir süre o kadar katlanabildim. Kapak fotoğrafımı da çektirdikten sonra o makyajın yarısını çıkardım yüzümden. Çünkü oradan Efes Pilsen One Love’a gidecektim ve o suratla festivalde sanatçı gibi algılanmamam için hiçbir neden yoktu! =)

En son tüm ekip fotoğraf çekildik. Philips bize saç şekillendiricilerinden armağan etti. Bu da ayrı bir hoşluktu tabi. Bir kez daha Philips ekibine, Didem Hanım’a, Burcu Hanım’a, Bersay ekibine çok çok teşekkürler. Benzeri organizasyonlarda tekrar buluşmak üzere.

FF’ten sevgili arkadaşlar, hazır süslenmişken böyle de bir anı bırakmak istedik bugüne dair..

Exit mobile version