Nihan Bora

Hikayelerle Değerler Eğitimi incelemesi

Doğan Egmont’tan çıkan Hikayelerle Değerler Eğitimi, 8-9 yaşlarındaki çocuklara değerleri anlatan başarılı bir seri.

Sahip olduğunuz ya da olduğunuzu sandığınız bazı değerleri, nasıl ve hangi yaşta öğrendiğinizi hiç düşündünüz mü? Yardımseverlik, adalet duygusu, hoşgörü, dürüstlük, cesaret gibi kavramları ve kardeşliği, sevgiyi, saygıyı öğrendiğimiz o küçük yaşlar, topluma katılımın en önemli çağları.

Ailenin ve özellikle çevrenin, bu değerlerin oluşmasında büyük etkisi var. Çocukken mahallede arkadaşlarınızla oynarken mutlaka bir kavgaya karışmış, “O bana vurdu” ya da “Kalemimi çaldı” demişsinizdir ya da birileri size demiştir. İşte tam o anlarda alınan tavır, öğretmenin size yaklaşımı, bunun neden böyle olduğu veyahut olmadığı konusu o yaşlarda zihne kazınır. Eğer birinin canını haksız yere yaktıysanız bunu niye yaptığınızı sorgulamaya başlar, sonra da özür dilersiniz. O andan sonra da huzurlu ve sevgi dolu bir arkadaşlığın tohumları atılır.

Doğan Egmont’tan çıkan Hikayelerle Değerler Eğitimi, 8-9 yaşlarındaki çocuklara değerleri anlatan başarılı bir seri. Göktuğ Canbaba’nın yazdığı ve Biğkem Karavus’un resimlediği bu dört kitapta; Havalı Maymun, Utangaç Papağan Huli, Ev Kedisi Mırnav ve Şarkı Söyleyen Ihlamur’un anlamlı hikâyelerini okuyoruz.

Yazının devamını İyi Kitap’ın sitesinden okuyabilirsiniz.

Fotoğraf: Jessica Rockowitz / Unsplash

Exit mobile version