Nihan Bora

Küçük Mucitler İçin Deneyler incelemesi

Küçük Mucitler İçin Deneyler kitabı, kolay anlaşılır bir dil ve basit malzemelerle çocukların bizzat deneyerek ve uygulayarak öğrenmesine imkân tanıyor. Renkli resimlerle ferah bir tasarıma sahip olan kitap hem derslere hem hayata yardımcı…

Küçük bir çocukla girdiğiniz diyalog bir süre sonra genellikle, “Neden?” sorularına vermeye çalıştığınız cevaplarla karmaşık bir hâl alır. Bazılarımız bu soruları yanıtlamaktan ya da yanıtlamaya çalışmaktan çabuk sıkılır. Aslında çocuk zihninin belirsiz, henüz şekillenmeyi bekleyen ya da bazı çocuklar için sıradışı zekânın ilk pırıltılarını barındıran bu hâli, yetişkin zihnini çalıştıran bir egzersiz de sayılabilir pekâlâ.

Bazı sorulara cevap vermeye çalışırken bilimsel kimi dayanaklar sunmak ister yetişkin, ama çocuğu da yanlış yönlendirmek istemez bir yandan. Tam da bu anlar için Küçük Mucitler İçin Deneyler kitabı imdada koşabilir. Renkli resimlerle ferah bir tasarıma sahip olan kitap, çocukların –ve hatta yetişkinlerin– yaşayarak öğreneceği eğlenceli deneylerle dolu.

Kitapta “küçük mucitler”in bizzat uygulayabileceği deneyler bulunuyor. Bazı deneyler için bir yetişkinin yardımına ihtiyaç duyulduğu da çok tatlı bir dille belirtiliyor. Kitabın girişindeki önsözde, çocukların aslında tek başına birçok şeyi anlamlandırıp deneye dökebileceğini anlatan yazar Christoph Michel şöyle diyor: “Pedagojik olarak da çocuğun kendi başına deneyler yapması olağanüstü etkilidir. Böylece çocuk, herhangi bir konuyla yoğun bir şekilde ilgilenerek bütün duyu organlarıyla öğrenebilir ve bağlantıların farkına vararak öğrenilen konunun özünü daha iyi kavrar. Bu yolla, aynı zamanda çocukların dil becerileri ve bağımsız çalışabilme yetenekleri gelişmektedir.”

İyi Kitap için yazdığım yazının tamamını bu linkten okuyabilirsiniz.

Kitabı buradan satın alabilirsiniz.

Exit mobile version