Nihan Bora

En İyi Kitap Kapakları yine Utku Lomlu’dan

Kitap kapaklarının tasarımlarına ilgi duyanlar bilirler ki, Utku Lomlu başarılı kapaklara imza atar. Bu yeteneği de dört kez Grafikerler Meslek Kuruluşu tarafından da fark edilmiş olacak ki, bu yıl 29.’su düzenlenen “Grafik Ürünler Sergisi”nde Grafikerler Meslek Kuruluşu Kitap Kapağı Ödülü yine Everest Yayınları Sanat Yönetmeni Utku Lomlu’ya verildi.

Aslında bu yıl birincilik bir diğer önemli kitap kapak tasarımcısı M. Geray Gençer arasında paylaştırıldı. Geray Gençer de Doğan Kitap’ın özellikle Can Yücel kitap kapaklarına imza atan isimdir. Prof. Ayşegül İzer, Osman İlker Arıcı, Mehmet Ulusel, Serra Erener ve Sinan Niyazioğlu’ndan oluşan jüri Utku Lomlu’yu, “Underground ya da Çağımızın Bir Kahramanı” adlı çalışmasıyla bu ödüle layık buldu.

Utku Lomlu 2005, 2006 ve 2008 yıllarında da Grafikerler Meslek Kuruluşu TÜYAP Kitap Kapağı Ödülü’nü almıştı.

Lomlu’nun birbirinden şahane çalışmalarını www.twitter.com/utkulomlu ve www.utkulomlu.com adreslerinden takip edebilirsiniz.

Eklediğim görseller Utku Lomlu’nun kapak tasarımlarından sadece bazıları.

Underground’un kapağı ve Grafik Ürünleri Sergisi kapsamındaki diğer işleri, 20 Haziran’a kadar Karaköy’deki Osmanlı Bankası Müzesi’nde görülebilir.

Exit mobile version