Nihan Bora

Karahindiba’ya dair


Kolay kolay bir kitabı okumadan buralara not düşmeyi pek sevmem. Fakat bu tanıtım metni beni okumaya sevk edecek kadar iyiydi. Ben sevk olmadan önce, sizin harekete geçmenizi istedim.

*Az önce okuduğunuz satırları, bahsedeceğim kitap elime geçmeden yazmıştım. Bugün kitabı, ntvmsnbc kültür-sanat editörü Hasan Cömert’ten edinince (kendisine imzalı bir tane daha gelmişti, diğerini bana verdi) yazının şekli değişti elbette.

Sel Yayıncılık’tan çıkan öykü kitabı ‘Karahindiba’nın tanıtım metninde, Metin Üstündağ’ın şöyle etkileyici cümleleri yazılı:

Karahindiba, her dört kişiden birinin işsiz olduğu, otuz kişilik bir iş kadrosuna beş bin kişinin başvurduğu, üniversite mezunlarının asgari ücret + prim + yol formülü ile bile iş bulamadığı, iş görüşmelerinde ‘Eğer ormanda bir canlı olsaydınız ne olurdunuz?’ gibi garip sorular soran insan kaynakları uzmanlarının ve sigortanın olmazsa olmaz olduğu gerçek ama bir o kadar da fantastik bir dünyayı, mizahın teselli edici, lezzetli dilini kullanarak anlatıyor.

Sinan Sülün ilk hikâye kitabı Karahindiba’da fonda duyulan hevesli bir uğultuyu heyecanlı kalp çarpıntılarıyla dengeliyor ve sıkı bir yazarın geleceğinin müjdesini veriyor.

Okuyun, pişman olmayacaksınız.

Kitabın yazarı Sinan Sülün. İlk kitap için şöyle bir göz atınca, hiç de fena durmuyor. Dayanamadım okumadan birkaç satır yazayım istedim. Bir de okuduktan sonra bir şeyler karalayabilirim.

Kitap üç öyküden oluşuyor. Son ve kitaba ismini veren öyküden bir giriş aktarmak isterim. Zira bu satırlar kitabın gerçekten iyi olduğu konusunda bir fikir veriyor.

“Gazetede o ilanı gördüğümde otuz yaşındaydım.
İşsizdim.
Kız arkadaşım terk etmişti.
Arkadaşlarım beni aramıyor, telefonlarıma çıkmıyorlardı.
Seneler sonra ailemin yanına dönmüştüm.
Ve sol testisim pinpon topu büyüklüğündeydi.”


Sinan Sülün kim derseniz:
1980 yılında İstanbul’da doğdu. 2002 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. 2002-2005 yılları arasında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İletişim Anabilim dalında okudu. Hayvan Kültür Sanat Dergisi’nde ve Zipİstanbul dergilerinde editör olarak çalıştı. Birçok dergide ve gazetede röportajları, yazıları yayınlandı. Öğrencilik yıllarından itibaren tezgâhtar, garson, gişe memuru, redaktör, muhabir, editör, reprezant olarak birçok işte çalıştı. Halen uluslararası bir ilaç firmasında çalışmaktadır. Karahindiba ilk kitabıdır.
Exit mobile version