Nihan Bora

Newson’ın tüm işleri / bone magazine


Kendi jenerasyonunun en yetenekli isimlerinden biri olan Avustralyalı tasarımcı Marc Newson, işlerini ‘Marc Newson. Works’ isimli kitapta topladı. Kitap, Newson’ın şimdiye kadar ürettiği işlerin tümünü kapsıyor. Koltuk, restoran, butik, araba, uçak ve hatta uzay gemisi bile tasarlayan Newson’ın bu kitabı tasarım meraklıları için çekici bir kaynak. Toplu üretilmiş objelerden sınırlı sayıda üretilmiş mobilya parçalarına kadar birçok alanda yaratıcılığını konuşturan Marc Newson, tasarım dünyasının starı olarak gösteriliyor.

Bu kapsamlı kitapta, Newson’ın 1986 tarihli eski dönem işlerinden biri olan ve iki milyon dolardan fazla bir fiyata satılarak tüm dünyada bir rekora imza atan Lockheed Lounge isimli tasarımı da bulunuyor. Kitaptaki başlıklar kategorilere göre ayrılmış: Mobilya, Nesneler, İç Tasarım ve Mimari, Saat ve Mücevher, Nakliye ve Yayınlanmamış Projeler. Kitapta, Newson’ın en önemli projeleri olan ‘The Kelvin 40 Plane’, ‘Qantas Airbus A380’, ‘Gagosian Art Editions’, ‘Ford 021C’, ‘Ikepod Watches’ ve ‘Aquariva Boat’ da yer alıyor. Ayrıca özel olarak Louise Neri’nin, Newson’la yaptığı kapsamlı bir röportaj bulunuyor. Laszlo Adams, Nicholas Foulkes, ve Alice Rawsthorn gibi isimler kitaba katkıda bulunan yazarlar arasında. Kitabın sınırlı sayıda basılan imzalı kopyaları, keten kaplı bir kutu içinde sunuluyor. Kitabın editörlüğü ise Alison Castle’a ait.

Marc Newson. Works (Taschen), özel baskı 3,500 Pound, normal baskı 650 Pound.

Bu yazı Bone dergisinin Eylül sayısında yayınlanmıştır. Bone, eski adıyla andmag dergisidir. Bu vesileyle hayırlı olsun demeli!


Exit mobile version