Nihan Bora

Capricorn Restaurant: İstanbul’da bir seafood cenneti

Deniz ürünlerine dair bilginiz sadece balık, karides, kalamardan ibaret ise ve yeni lezzetler keşfetmeyi istiyorsanız İstanbul’un alanında tek diyebileceğimiz seafood restaurantı Capricorn ile tanışmalısınız.

Geçen mayıs ayı yeni lezzetler keşfetme ayıydı diyebilirim. Önce 101 Lezzet Festivali, ardından da Time Out İstanbul için yazdığım Capricorn’da tattıklarımı, uzun süre unutamayacağım. 101 Lezzet Festivali, ayrı bir yazıyı hak ediyor, oraya şimdilik hiç değinmiyorum.

Kum midyeli linguine

Ortaköy’de eski Zuma’nın yerinde açılan Capricorn Restaurant, ağırlıklı olarak deniz ürünlerine yer veriyor. Ama ne deniz ürünü! Pastırmalı kalamar carbonaradaki pastırma tadını unutamayacağım. Ayrıca denemenizi tavsiye edeceğim iki şey daha var; biri kum midyeli linguine ve balkabaklı cheesecake.

Mekanın menüsü 35 yıllık deneyimiyle İtalyan asıllı şef Fabio Brambilla’nın elinden çıkıyor. Şef, mevsime göre menüyü değiştiriyor ve muhakkak mevsime uygun sebzeleri en taze şekliyle kullanmaya çalışıyor.

Ayrıca mekanın, bir yandaki muazzam boğaz manzarasıyla yarışır derecede iddialı bir dekorasyonu var. İçerideki yeşillikler ve ahşap uyumu, İstanbul’daki sıkışmışlıktan insanı biraz olsun kurtarıyor.

Balkabaklı cheesecake

Mekanın PR şirketi Cohn&Wolfe‘tan Merve Hanım’ın bana eşlik ettiği o gün, önce hava güzeldi ama sonra şahane manzarada sağanak yağmura da şahit olduk. Merve Hanım’a tatlı muhabbeti ve restaurantın hoş ağırlaması için ayrıca teşekkürler.

Time Out İstanbul için yazdığım Capricorn Restaurant yazımı buradan okuyabilirsiniz.

Capricorn Restaurant

 

Exit mobile version