Nihan Bora

Üçüncü nesil kahvenin en iyisi: Coffee Sapiens

Üçüncü nesil kahveciler şehrin dört bir yanını sarmışken, şimdilik en iyisi görünen Karaköy’deki Coffee Sapiens’i tanıyalım. Semtin Tophane tarafına doğru dip dibe kafelerin toplaştığı alandaki minik bir kahveci. Ethiopia, Guatemala, Costa Rica, Kenya gibi dünyanın türlü yerlerinden toplanan kahve çekirdeklerini özel demleme yöntemleriyle sunuyorlar. Dükkânın önündeki masalara oturup sokağın cıvıl cıvıl halini veya kahvelerin yapım aşamalarını izlemeniz mümkün.

Menünün son sayfasındaki demleme yöntemlerinin yer aldığı dikkat çekici çizimlerin bir kahve gurusuysanız ve şehrin kahve üslerine hakimseniz sizi baştan çıkartmayacağı kesin ama bilmeyen için kesinlikle iyi bir derleme, değişik ekipmanlar ve onlarla neler yapıldığını anlamanıza yardımcı oluyor.

Coffee Sapiens’te Jamaica Blue Mountain’i deneyebilirsiniz

Kahvenin en basit ve doğal haliyle demlendiği Hario Drip, aromasını ortaya çıkartan Aero Press ya da şekliyle gördüğünüzde küçük bir nargileyi andıran Hario Siphon yöntemini terchi edebilirsiniz Coffee Sapiens’te. Ayrıca dünyanın en iyi kahvelerinden Jamaica Blue Mountain’ı deneyebileceğiniz nadir mekânlardan biri Sapiens. Sadece kahveleri değil sandviç, tatlı ve kurabiyeleri de oldukça lezzetli. Ev yapımı limonlu cheesecake’ini mutlaka deneyin.

Mekânın bir diğer cezbedici tarafıysa take away servisinin olması. 23.45’e kadar kahvenizi alıp evinizin yolunu tutabilir ya da Karaköy’de bir sergi açılışı sırasında sokakta gönlünüzce, sıcak sıcak takılabilirsiniz. Ayrıca web sitesinden de kahve satın almak mümkün.

Kılıç Alipaşa Mescidi Sokak 10/C Karaköy / İstanbul
Her gün 08.30-23.45 arası açık.

Bu yazı Ekim 2016’da Time Out İstanbul dergisinde yayımlanmıştır.

Exit mobile version