Nihan Bora

Akustikle keşfedilen grup Multitap

Ne yalan söyleyeyim, isimlerinden dolayı itici gelmişlerdi başta. Ama müzikte -ve başka birçok şeyde- önyargılı olmamak gerek. Önce dinleyip sonra yargılamak şart. Multitap bana bunu öğretti! 

İşten eve gelmiş, cuma günü yorgunluğuyla miskin bir şekilde televizyona bakarken ve büyük kanallarda bir şey bulamayıp biraz Cüneyt Özdemir-Mehmet Gürs sohbetine dahil olduktan sonra televizyonun numaralarını ilerlettim. Bir kültür-sanat programı çıktı karşıma. Harold Pinter’ın “Doğum Günü Partisi” isimli oyununun oyuncularıyla yapılan bir söyleşi vardı. Gitmeyi düşündüğüm bu oyunla ilgili minik detaylara ulaştıktan sonra, bir sonraki haber hoş bir melodiyle çıkageldi. O melodi, tam bilgisayar başına kurulmaya gidecek beni, yerime çiviledi.

Öyle tatlı bir başlangıçtı ki, videodaki grubun isminin yazı karakteri bile çok içtendi. Sonra grup üyelerinden biri başladı albümü anlatmaya: “Albüm çıkalı 3 hafta oldu. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu sefer akustik bir albüm yaptık. Biraz aşk var içinde. 16 şarkı yaptık, 11’i albümde yer alıyor. Klip de çok beğenildi, şarkıyla çok uydu.”

İşte bu kadar. Ben Multitap’ı Battaniye şarkısıyla değil ikinci albümündeki Ben Anlarım isimli şarkısıyla keşfeden ve sevenlerdenim. İyi ki ikinci albümü akustik yaptılar da tanıdım onları!

Multitap – Ben Anlarım


Exit mobile version