Nihan Bora

Cirque Du Soleil’den, Jackson için “Ölümsüz” tur!


Michael Jackson için bir şeyler yazmak her zaman zor oldu, olacak da. Vogue Mart için Cirque Du Soleil’in MJ için yapacağı gösteriyle ilgili sadece videoları izleyerek bir yazı yazmaya çalışmıştım. Gösteriyi 17 Mart’ta izledim. Canlı canlı izlemeden de yazımda ‘büyü’ kelimesini kullanmışım. MJ iyi ki buralardan geçti, bize o müthiş şarkıları ve dansını bıraktı.

Michael Jackson’ı yaşatmak, şarkılarını ve dansını nice nesillere aktarmak için etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerden biri de dünyanın en önemli dans topluluklarından Cirque Du Soleil ile hayata geçiyor. Grup, Michael Jackson The Immortal World Tour kapsamında beş şovla Türkiye’de olacak.

Ünlü sahne sanatları yönetmeni Jamie King tarafından senaryolaştırılan ve yönetilen heyecan dolu bu şov, Michael Jackson’ı anmak için ve o eskimeyen şarkıları dev bir kadroyla izlemek büyüleyici olacak. Cirque Du Soleil, 2012’de başladığı dünya turnesi kapsamında 11 ülke, 2 kıta gezerek toplamda 241 şova imza attı. 174 kişiden oluşan ekip şimdiye kadar 1.7 milyon kişiye bu gösteriyi ulaştırdı ve bu turnenin 19. ülkesi ve 97. şehri olarak İstanbul’u seçtiler.
Ekipman ve sahne tasarımcısı aynı zamanda THIS IS IT turnesinde de aynı görevi üstlenen Micheal Curry, bu şovdaki hikaye tasarımı için sahne ve aksesuarlar tasarladı. Örneğin, büyük bir hikaye kitabı ve Michael’ın kendisiyle özdeşleşmiş eldiven ve ayakkabıları çevik dansçılar tarafından sahnede önemli bir aksesuar haline geliyor. Curry’nin esas amacı seyircilerin hatıralarını canlandırmak olduğu için sahnedeki aksesuarlar her zaman şarkılarla bağlantılı veya hikayeyi destekleyen amaçta kullanıldı.

Michael Jackson’ı, dünyanın en büyük gösteri topluluğunun görkemli şovuyla anacak olmak büyük şans! “Ölümsüz” gösterisi 15, 16 ve 17 Mart’ta Pozitif Live organizasyonuyla Ülker Sports Arena’da gerçekleşecek.


Bu yazı Vogue Türkiye Mart 2013 sayısında yayınlanmıştır.
Exit mobile version