Nihan Bora

Görünürlük Projesi ve iDans


Bugünlerde en çok duyduğum şey, “Ne kadar geziyorsun!”
Aslında o kadar da çok gezmiyorum, kentteki etkinliklerin yanında benim gezmelerim bir nokta kadar bile değil diyebilirim. Üstelik her gezintimi Twitter’da paylaşmıyorum bir de. Kimisi özel olarak sadece not defterime düşüyor.
22 ve 23 Ekim’de yani bugün ve yarın takip edeceğim etkinlikleri paylaşmak istedim.

Bu akşam Görünürlük Projesi (ki bu yıl 7. yılını kutluyor ve her yıl daha da başarılı hale geliyor. Bu anlamda projenin Genel Sanat Yönetmeni Yeşim Özsoy Gülan ve Proje Koordinatörleri Ceren Ercan ve Okan Urun’a teşekkürler) kapsamında ‘Sen de Mutlu Olma Amy’ performansı var. Saat 20:30’da Tünel’de. Konunun detaylarını ntvmsnbc için yaptığım haberdeokuyabilirsiniz. Ceren Ercan yönetmenliğinde ve lise-üniversite gençlerinin yazdığı oyun, derin anlamlar taşıyor.
Akşam hızını alamayan ve biraz da müzik olsa diyenler bence Salon’da GusGus’u dinlemeli.
23 Ekim Pazar günü ise, yine Görünürlük Projesi kapsamında, ‘80’lerde Çocuk Olmak’ kitabının editörü, Yitik Ülke Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmeni Kadir Aydemir’in ilk oyunu ‘Kayıp Mektup Monoloğu’ sahnelenecek. (Bugün 14:30’da ilki gerçekleşmiş. Geç haberim olduğu için yazamadım.)
Ve 23 Ekim Pazar akşamınızı bir dans performansıyla kapamanızı öneriyorum.
Benim gibi iDans İstanbul Uluslararası Çağdaş Dans vePerformans Festivali’ne son gün yetişin! Beşiktaş Fulya Sanat’ta gerçekleşecek çağdaş kareografinin önemli ustalarından Jerome Bel’in ilk kez 2001’de sahnelenen ‘The Show Must Go On’ adlı eseri tamamen yerli bir ekiple sahnelenecek. 

İşte siz de bu etkinliklere dahil olursanız, “Ne kadar çok geziyorsun!” şaşırmalarına maruz kalabilirsiniz. Tabii eğer istiyorsanız…

Exit mobile version