Nihan Bora

Yazın güzel esintisi: ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları

Tam 29 yıldır, yaz mevsimini yabana atmayan ENKA enfes bir etkinlikler serisiyle bu yaz da karşımızda. ENKA Kültür Sanat Açıkhava Buluşmaları; tiyatro, konser ve sinema ile İstanbul’u serinletecek.

Şehirdeki konser mekanlarının yarısı kadar açıkhava mekanı var. Üzücü elbette. Fakat önemli olan, var olanların kıymetini bilmek.

Yaz geldiğinde konserler kısmen açıkhavaya kaysa da, özellikle tiyatro oyunları ile açıkhava mekanlarında ne yazık ki çok az karşılaşıyoruz. Bazıları ise yaz-kış bize kültür-sanatın durmaması gerektiğini söylüyor, ENKA gibi.

Açıkhava mekanlarının da en iyilerinden biri olan ENKA, bu yaz da 29. kez şahane bir program hazırlamış. Programda; hem sezonun en iyi oyunları var, hem de yaz deyince insanın kendini müziğe bıraktığı nefis konserler…

Ayhan Sicimoğlu

Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars ile samba gecesi

5 Temmuz’da ise bu esintili gecelerin konuğu ise birbirinden farklı yetenekleriyle tanıdığımız Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars. Sicimoğlu, Turcolatino akımının öncülerinden biri. Sadece müziğiyle değil televizyonda yaptığı programlardaki enerjisiyle ve sıcakkanlılığıyla da nev-i şahsına münhasır bir müzisyen. Orkestrasıyla birlikte yerel ezgileri ve popüler şarkıları Latin enstrümanlarıyla yorumlayan sanatçı, açıkçası oldukça hareketli bir akşam vaat ediyor.

Ben de bu eğlenceli olacağına emin olduğum konser için üç kişiye çift kişilik davetiye vereceğim. Aşağıda sorduğum iki soruya doğru cevabı yazan ilk üç kişi, 5 Temmuz akşamı ENKA’da yıldızların altında harika bir akşam geçirecek.

Sorularım şöyle:
1. Ayhan Sicimoğlu’nun çaldığı enstrümanın adı nedir?
2. Ayhan Sicimoğlu’nun ilk kurduğu grubun adı nedir?

Cevaplarınızı 4 Temmuz’a kadar Instagram sayfamdaki post’un altına yazabilirsiniz.

Hepinize bol şans!

Exit mobile version