Nihan Bora

Badecanlar sayesinde cildimle barışma hikayesi

Cilt problemimi tıbbın değil doğanın eline bıraktım desem yeridir. Badecanlar ile tanıştıktan sonra cilt sorunlarım büyük ölçüde azaldı. Sizin de tanışmanızı istedim.

Ne zaman başladığını tam olarak hatırlamadığım, zaman zaman azalan zaman zaman da coşan bir sivilce problemim var. Cerrahpaşa’da bir profesöre de gittim, çok sevdiğim hastanem Surp Pırgiç’in dermatologlarına da gittim, sebebini ve dolayısıyla çaresini bulamadılar. Dönemsel olarak geçer, azalır gibi oldu ama yok, aniden yeniden pörtlemeye devam ettiler. “Ne iş yapıyorsun?”, “Gazeteciyim” dedikten sonra, “Strestendir” demeleri, bilimin gelip dayandığı son noktaydı ve artık doktorlara gitmekten vazgeçtim.

Zehirsiz Şeyler, mis gibi hayatlar

Sonra aktarlara baktım, çeşitli serumlar özel kremler kullandım vs. ama hiç bana mısın demedi. Sonra Instagram’da bir gün Badecanlar isimli hesabı keşfettim. Aman allahım, ne güzel bir hikayeleri vardı. Sonra mesajla onlara derdimi anlatmaya başladım. Dinlediler; tane tane, sıkılmadan her sorumu yanıtladılar. Hatta evde yapabileceğim bir tonik önerisi bile verdiler. Onun dışında beslenmeye dair de tavsiyelerde bulundular. (Bu önerileri de aşağıda detaylı yazacağım) Yani anlayacağınız karşımdaki bu hiç tanımadığım insanlar, yardıma muhtaç olan bana yol açmak için ellerinden geleni yaptılar.

Bu paketleme ve üzerine yazdıkları not çok hoşuma gitti

Peki kim bu güzel insanlar? Onları kısaca tanıtmam gerekirse, birçoğumuz gibi buralardan kaçıp kendilerini temiz, doğal yaşama bırakan bir çift. Bade ve Emre Can’ın birleşiminden oluşan Badecanlar, Zehirsiz Şeyler adıyla kozmetik ve temizlik ‘şeyleri’ni yerel malzemelerle, zehirsiz olarak hazırlıyorlar. Tabii bunun eğitimini almışlar ve almaya da devam ediyorlar. En çok da bu kendi dünyasında doğru, dürüst, ahlaklı ve dünyanın daha uzun ömürlü olması için çalışanlara özeniyorum. İyi ki varlar. Badecanlarla ilgili daha detaylı bilgi okumak isterseniz bu linkten okuyabilirsiniz.

İsimler güzel: Naciye ve Ergen serumları

Gelelim, benim kullandığım ürünlere. Badecanlar’ın bana ilk önerisi, Naciye’nin Yüz Sabunu’ydu. Bu sabunu çok iyi bir makyaj temizleyicisi olduğu için önerdiler. Faydaları ise şöyle, makyaj malzemelerinin içinde bulunduğu ağır metalleri dahi ciltten söker. Bir diğer ürünüm ise, Ergen’in Akne Serumu idi. Bu serumun içeriği ise şöyle, hem sivilceye karşı antibakteriyel yağlar hem de argan gibi cilt onarıcı yağlar var. Sivilce yaralarının sağlıklı iyileşmesi sağlanıyor böylece.

Bu ürünler benim cildimi inanılmaz bir şekilde yoluna koydu. Sabun tertemiz yaptı, arındırdı. Serum ise sivilceleri sakinleştirdi ve azalttı. Yalnız önceki sivilcelerimin izi için de bir başka serumu kullandım. O da Hale Jale’nin Yüz Serumu. Bu leke serumu aktif sivilceler geçine sürülüyor. Yani ikisinin işlevi tamamen farklı. Bazı akşamlar yeni çıkanlara Ergen’i, eski izlere Hale Jale’yi sürüp değişik kokular içinde yatıyorum.

Bu arada her iki serumun da kokuları tamamen bitki içerikli olduğu için çok iyi değil ama insana doğal bir şeyler kullandığı için rahatlık hissi veriyor. Kısacası ben sivilcelere dair olan Badecanlar ürünlerinden çok memnun kaldım. Şu an ara ara yine aktif sivilcelerim oluyor. Serumlardan birinin süresi bitti, diğerini de gece yatarken bazı akşamlar sürüyorum. Malum hamileliğimin ilk aylarında hiçbir şey sürmedim. O aylarda da yine coştular ama o kadar da kafaya takmadım. Sabunum ise bittiği için kullanamıyorum. Hamilelik süresince başka ürünlere geçtim.

Badecanlar; cilt bakımı, günlük bakım, saç bakımı, kozmetik, merhem, sabun, ev temizliği ve bebek bakımı gibi kategorilerde ürünler hazırlıyor. Eğer siz de doğal yoldan ve en önemlisi zehirsiz şeylerle kendinize bakım yapmak istiyorsanız Badecanlar’a bir göz atın. Benim bundan sonraki adımım sanırım bebek bakımı ürünlerine bakmak olacak 🙂

Badecanlar’ın sivilceli cilt için beslenme önerileri:
Bu önerileri, sağlıklı yaşamak isteyen herkese uygun olduğunu düşündüğüm için paylaşıyorum.
– Doğal probiyotikler (kefir, kombucha, fermente sebzeler) tüketmeye başlayın.
– Paketli ürün tüketmeyin.
– Parfümlü ürünler cildinize temas etmemeli.
– Çamaşır yumuşatıcısı kullanmayın.
– Makyaj fırçanızı sık sık dezenfekte edin.

Exit mobile version