Nihan Bora

Casa Dell’Arte Bodrum’a indi

Benim Sanat Apartmanı diye tabir ettiğim Mısır Apartmanı’nda bulunan Casa Dell’Arte Galeri, yaz sezonunu Bodrum’da açtı. Sezonun ilk sergisi ise resim sanatının önde gelen sanatçılarından Dilek Kutzli’ye ait.

Dilek Kutzli; sanata, içinde barındırdığı çoğunlukla gizli, pek çok anlam taşıyan göstergelerin bir araştırmacısı olarak yaklaşıyor. Bu göstergelerin sanatın karakterine göre, taşta, toprakta, sözcükte, yazıda ve tuval üzerindeki boyada dile getirilebileceğini belirten Kutzli’ye göre form evrenin temel biçimini temsil eden kare, resimlerinde bazen bir atık kağıt parçasını barındıran, resmin en küçük ve en anlamlı bileşenidir. Geçtiğimiz yüzyılları “kağıt” yüzyılı olarak niteleyen Dilek Kutzli, günlük yaşamın en önemli kültür taşıyıcısı olan bu malzemeyi resimlerinde kullanarak gerçek birer sanat eseri yaratmak istiyor.

Sanatçının sıradanlığın ve sıradışılığın biraraya geldiği, günlük olayların bir kompozisyon oluşturduğu eserleri, bireyselliğin yanı sıra toplumsal bilincin de ele alındığı birer anıt niteliği taşıyor.

Hazır siz de tatil sezonunu açtıysanız ve efil efil rüzgar eşliğinde sanattan uzak kalmak istemiyorsanız 30 Haziran‘a kadar Bodrum’daki Casa Dell’Arte Galeri’de Dilek Kutzli’nin şahane işlerini görebilirsiniz.

Casa Dell’Arte Bodrum
Kilise Mevkii Mutlu Sokak Torba – Bodrum

Exit mobile version