Nihan Bora

Henkel Art.Award. ile Viyana’da olmak istemez misin?

130 yılı aşkın bir zamandır hayatımızda olan dünyaca ünlü marka Henkel, Henkel Art.Award. isimli şahane bir yarışma düzenliyor. Sanatı teşvik etmek ve sanatçılara destek olmak üzere gerçekleştirilen yarışma Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Asya’yı kapsayan tek geniş kapsamlı sanat yarışması olarak biliniyor.

Yarışmanın en önemli özelliği ise, -tabi bana göre- birinci olan çalışmanın Viyana Ludwig Vakfı Modern Sanat Müzesi’nde (Museum der Modernen Kunst Stiftung Ludwig – MUMOK) sergilenecek olması. Ayrıca oldukça çekici bir de para ödülü var; 7 bin Euro! Yarışmaya son katılım tarihi ise 10 Haziran 2010!

Yarışmaya Türkiye dahil 31 ülkeden sanatçı katılıyor. Henkel Art.Award., herhangi bir tema belirlemeksizin resim, çizim, fotoğraf, video ve enstalasyon alanlarında öne çıkan ve yenilikçi eserleri ödüllendiriyor.

Jüride kimlerin olduğu da önemli bir nokta tabi. Başarılı küratörlerden ve müze uzmanlarından oluşan seçkin bir uluslararası jüri, sunulan eserleri çok aşamalı bir eleme süreci uygulayarak inceleyecek ve birinciyi seçecek.

Sanatçılar ve genç yetenekler için kaçırılmayacak bir fırsat bence. Henkel, düzenlediği bu yarışma sayesinde katılımcıların isimlerini sanat dünyasına duyurma fırsatı sunuyor bir anlamda.

Yarışmanın Türkiye elemeleri Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zuhal Ulusoy, sanatçı Gülsün Karamustafa, küratör Başak Şenova ve küratör Esra Sarıgedik’ten oluşan jürinin yapacağı değerlendirmeler ile 5 Temmuz tarihinde yapılacak.

Art.Award. başvurusu için gerekenler:
-Özgeçmiş ve sanat kariyeri hakkında bilgi (İngilizce veya Almanca)
-Yaş sınırı: 40
-Sanat eserinden 5-10 örnek (Eserlerin orjinalleri gönderilmemelidir!)
-Resim, çizim ve fotoğraf alanlarındaki eserler maksimum A3 ebatında fotoğraf ve/veya katalog olarak gönderilmelidir. Slayt, CD veya DVD olmamalıdır.
-Video ve enstalasyon alanlarındaki eserler DVD olarak gönderilmelidir. (Süresi en fazla 10 dakika olmalıdır.)
-Tüm sanat eserlerinin 2007 yılından sonra yapılmış olması gerekmektedir.

Detaylı bilgi için:
0216 579 40 00 – 4300
0216 579 40 00 – 4276

Exit mobile version