Nihan Bora

Kültür kurumlarından Baykam saldırısına kınama

Bedri Baykam’la iki sene önceki Contemporary’de karşılaşmıştık. Piramid Sanat’ta düzenledikleri birkaç etkinliği de takip etmiştim. Kendince çabalayan, kimilerine göre çok sivrilen bir sanatçı Baykam.

Dün, İnsanlık Anıtı’na yürüyüş düzenlemek için Beşiktaş Akatlar Kültür Merkezi’nde konuşma yapan ressam Bedri Baykam, etkinlik çıkışında bıçaklı saldırı sonucu yaralandı. Saldırının üzüntüsü bir kenara, robotlar şehrinde yaşıyormuşuz gibi insanların olaya kayıtsız kalmasıydı en çok sinirime dokunan. Baykam’ın galerisi Piramid Sanat’ın Halkla İlişkiler Sorumlusu Tuba Kurtulmuş’u da saldırgan yaralamış meğer.. Akşam saatlerinde saldırgan teslim oldu, Baykam’ın kendisine küfretmesi sonucu saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia etti. Her gün değil, artık her saat başı yeni bir olayı duyup kayıtsız kaldığımız için bunu da yakın zamanda unutacağız nasılsa. Baykam ve Kurtulmuş’un durumları iyiymiş şimdilik.

İyi ki kültür-sanat var.. Kültür kurumları duruma duyarsız kalmayıp bugün bir mail göndermişler. Aynen yayınlıyorum:

Bedri Baykam ve Tuba Kurtulmuş’a yönelik saldırıyı kınıyoruz.

Kültür kurumları olarak, şiddetten uzak, farklılaşmaya açık, çok sesli ve verimli kültürel ortamların güçlü ülkeler yarattığının altını çiziyor, Bedri Baykam ve Tuba Kurtulmuş’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ülkemizde, şiddetin hiçbir türünün hoş görülmemesini ve yaşanan olayın tüm boyutlarıyla en kısa zamanda açıklığa kavuşturulmasını talep ediyoruz.

ARTER
IKSV
ISTANBUL MODERN
PERA MUZESI
SALT
YAPI KREDI KULTUR SANAT YAYINCILIK

Exit mobile version