Nihan Bora

Sergilerden: Kapalı Kutu, Yüzükoyun ve Bakış

Günlerdir taslakta duran metinler… Olsun, bugüne kısmetmiş. Mısır Apartmanı’na atmıştım kendimi iki hafta önce. Tüm sergileri gezdim. O sergilerden kısa kısa notlar…

Biraz var: Yıllar önce Radikal Cumartesi için tanıştığımız ve sonrasında tüm işlerini takip ettiğim başarılı sanatçı Nermin Er’in üçüncü kişisel sergisi. Ne yalan söyleyeyim, en çok onun sergisini merak ediyordum! Beklentimi boşa çıkarmadı kesinlikle. Yine kağıtlarla, minimal detaylar ve içe dokunan küçücük hikayeler… “Kapalı Kutu” sergisini 28 Mayıs’a kadar Galeri Nev’de görebilirsiniz. Yine Mısır Apartmanı tabii.

Bitmek üzere: Merve Morkoç’un “Yüzükoyun” isimli sergisi duvarlara çizilen o devasa ama bir o kadar sevimli işleri görmek için değer. 21 Mayıs’a kadar Mısır Apartmanı Galerist’te.
 
Bitti: İrfan Önürmen’le yeni tanıştım, benim ayıbım. Ama aklıma “Bakış” isimli sergisiyle öyle bir kazındı ki, daha da unutmam. Sergi 14 Mayıs’ta son bulmuş ne yazık ki. Ama çekmeye çalıştığım fotoğraflardan bir nebze de olsa fikir sahibi olabilirsiniz. Tüller, gazeteler ve insanlar, yüzler, ilişkiler… Çok çarpıcı (idi)! Pi Artworks’e tanıştırdığı için teşekkürü bir borç bilirim.
 
 
Bir sonraki yazımda Garanti Bankası’nın yeni yaşam merkezi SALT’ı ve National Geographic’in 10. yıl şerefine açılan sergisini yazacağım. Umuyorum en kısa zamanda.
Exit mobile version