Nihan Bora

Sezonun öne çıkan sergileri / ICE Ekim

Yeni sezonun öne çıkan sergileri…

Deneyimin Ötesi


Deneyimin Ötesi / Pera Müzesi
30 Eylül’e kadar
“Deneyimin Ötesi” başlıklı sergide, İzmir’den Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resim, heykel, seramik, geleneksel Türk sanatları, tekstil ve moda tasarımı, sahne tasarımı, grafik, fotoğraf ve sinema gibi farklı sanat dallarından 85 genç sanatçının 150’yi aşkın eserlerini ülkemiz ve uluslararası sanat çevreleriyle buluşturuyor.

 

Adel Abidin / Üç Aşk Şarkısı 
Hamle / ARTER
4 Ekim – 18 Kasım
Başak Şenova küratörlüğündeki “Hamle”, 4 Ekim’de açılıyor. Şenova bu sergide, kendine özgü sinematografik bir dil geliştirmiş üç sanatçının işlerini bir araya getiriyor: Adel Abidin, Rosa Barba ve Runa Islam’ın film ve video çalışmalarının yer alacağı serginin kavramsal çerçevesi ve mekân tasarımı satranç oyununa göndermede bulunacak.
Hassan Khan / Blind Ambition

Hassan Khan Retrospektif / SALT Beyoğlu
21 Eylül – 6 Ocak
SALT Beyoğlu’nda açılacak Hassan Khan ise bu yıl katıldığı dOCUMENTA (13) dâhil olmak üzere uluslararası platformlarda tanınırlığı sürekli artan ve sıklıkla farklı ülkelerde özgün işlerinden oluşan performanslar düzenleyen Hassan Khan’ın ilk büyük kişisel retrospektif sergisi. Hassan Khan, Temmuz 2011’de SALT Beyoğlu Açık Sinema’da Superstructure (The Ammunition of the Nation) adlı bir performans gerçekleştirmişti. 
荣荣&映里Rong Rong&Inri,草场地 Caochangdi, Beijing 2006 No.3

İçsel ve dışsal dönüşüm: Çağdaş Çin sanatına bir bakış / İstanbul Modern
21 Eylül – 25 Kasım
İstanbul Modern, İçsel ve Dışsal Dönüşüm: Çağdaş Çin Sanatına Bir Bakış başlıklı sergiyle Türkiye ve Çin arasındaki diplomatik ilişkilerin 40. yılında Çin sanatının çağdaş örneklerine ev sahipliği yapıyor. Sergide geleneksel Çin kültürü ve felsefesi, yeni teknikler, çağdaş keşifler ve yenilikçi yaklaşımlarla tekrardan yorumlanıyor. İstanbul Modern’de düzenlenen serginin teması,  günümüz dünyasında geleneksel Çin değerlerinin içsel araştırması ve dışsal yansımasına odaklı dinamik bir denge ve kararlı bir tutumu ifade eden “içsel ve dışsal dönüşüm”.

Abdurrahman Öztoprak
Abdurrahman Öztoprak’ın Anısına / Proje 4L Elgiz Çağdaş Sanat Müzesi
20 Eylül – 1 Aralık
Abdurrahman Öztoprak’ın eserleri, sanatçının vefatının birinci yılında “Abdurrahman Öztoprak’ın Anısına…” adı altında sergileniyor. Küratörlüğünü Haşim Nur Gürel’in yaptığı sergi, açılışıyla eş zamanlı yayımlanan kitabında olduğu gibi sanatçının geometrik, yalın ancak lirik ayrıntılarla bezeli, ışıklı kurgularını özgün deneysel diliyle oluşturduğu son dönem eserlerine vurgu yapıyor.
Sergi aynı zamanda, az sayıda eser vermesiyle bilinen Abdurrahman Öztoprak’ın, sanat çevrelerinden uzak bir çeşit inziva hayatının içinde, müzikle, akılla ve duygularıyla gelişen sanatına yakından bir bakış sunuyor.
Exit mobile version