Nihan Bora

Şişmanlar da güzeldir!

Şimdiye kadar obezlerin bir sergide yer aldığına pek rastlamamışızdır. Obezitenin 21. yüzyılın sorunu olduğunu düşünen ressam Özgür Korkmazgil’in sergisi “Gastronomik Orgazm”, 16 Ekim’e kadar Casa Dell’Arte’de görülebilir.

Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nı bilirsiniz, ben oraya kültür sanat apartmanı diyorum. Bu binada bulunan ve yeni açılmasına rağmen muhteşem sergilere ev sahipliği yapan Casa Dell’Arte, bugünlerde çok ilginç bir serginin daha ev sahibesi. Şimdiye kadar 90-60-90, estetik harikası kadınları tablolarda görmeye alışmıştık ya hani, şimdi bu tabuyu yıkan ve obezliğin de var olduğunu yüzümüze sertçe vuran bir sergi var.

Özgür Korkmazgil
Bir yadan ye, bir yandan diyet yap

Ressam Özgür Korkmazgil, tablolarına genellikle son yılların toplumsal sorunlarını yansıtan bir sanatçı. Türkiye’de genetik tohum kullanımı ve hormonsal tarımın başlama süreci ile birlikte tüm insanlığın bedeninde şiddetle fark edilir bir değişim gerçekleşti, gerçekleşiyor. Fast-food furyası, sağlıksız yaşam koşulları, stres gibi faktörleri, iyiden iyiye ortaya çıkmasıyla, artık tamamen bir hastalık haline gelen obeziteden kurtulmak için de çeşitli yollar deneniyor. Ama ne garip bir yandan yeniyor, bir yandan diyet yapılıyor. Üstelik son zamanlarda bu kiloları vermek için son derece sağılıksız kamplara girenlerin sonunu da hep birlikte görüyoruz.

Sergide yer alan resimler şişman bir kadının striptiz yapabileceğini, manken edasıyla salınıp yürüyebileceğini bize gayet güzel açıklıyor. Bu hoş kadınların yanında obezlerin sevdiği bazı besinleri de resmeden Korkmazgil, değişen dünyada yaşadıklarına kayıtsız kalamıyor, tuvaline aktarıyor. Bundan sonrası ise size kalıyor; sergiyi gidip görmek. 40 tablodan oluşan sergi, 16 Ekim’e kadar Mısır Apartmanı 3. katta, Casa Dell’Arte’de görülmeyi bekliyor.
(0212-251 12 14)

Bu haber 30 Eylül 2008 tarihinde RadikalGenç’te yayınlanmıştır.

Exit mobile version