Nihan Bora

Bu hafta bitmeden “Kayıp Eşya Bürosu”na


ALANistanbul’la tanışıklığımız yine bir habere dayanıyor. Radikal Cumartesi için Ömer Ozan Erdoğan’ın Küpşehir sergisi sebebiyle bir araya gelmiştik. Sergi bir şahaneydi o ayrı, şehirler ve küpler görülmeye değerdi. ALANistanbul’un da ilk sergisiydi bu. Galeriyi kuran Arzu İkiz ve arkadaşları ise büyük emek harcamışlardı, belliydi. Şimdiye kadar 10’a yakın sergiye ev sahipliği yapan galeride 22 Ekim’de sona erecek Kayıp Eşya Bürosu‘nu bitmeden gezin diye haber vermek istedim.

Yolunuz 22’sine kadar illa ki Tünel’e düşer. Galata’ya doğru inerken ilk sağa doğru kıvrılan yola girmeden karşınızda duran binanın (yanlış hatırlamıyorsam) 4. katı. Açık adresiyse şöyle: Galip Dede Caddesi No: 24/11 Tünel. Sergiyi tavsiye etmemin en önemli özelliği sergide, çevrelerindeki seslere ve ışığa duyarlı robotların olması. Bu robotlara sıcaklık katmak için sanatçı Devrim Kadirbeyoğlu, New York’ta sokaklara atılmış eldivenler takmış. Sanatçı böylece güncel sanat ile ortaya çıkan bir modernizm eleştirisi yapmayı hedefliyor anlaşılan. 

ALANistanbul




Kayıp Eşya Bürosu
“New York şehrinin sokaklarında kaybedilmiş eldivenlerin toparlandığı, tekrar kurgulanıp yeniden kullanıldığı kayıp eşya bürosuna hoş geldiniz. Burada kaybolan eldivenlerin reenkarnasyonlarına kişilik kazandıran, tamamen geri dönüşümlü malzemelerin kullanıldığı Robotlar ile karşılaşacaksınız. Hareketlerini sensor, motor ve insan gücü ile alan Robotlar üşümemek için ellerini birbirine sürtmektedirler. Eldivenlerin birbirlerine dikildiği ceket ise giyenleri sıcak tutacaktır.”

Ritim ve İletişim Performansı
Bir de ALANistanbul’da 23 Ekim’de şahane bir etkinlik varmış, ondan da bahsedeyim. Sanatlararası iletişimi hedefleyen MORS isimli ekip; ışık, ses ve ses örneklemleri ile performans sergileyecekler. Ritim ve iletişim performansı olarak isimlendirdikleri bu gösteri ilk ve son kez ALANistanbul’da ücretsiz gerçekleşecek. Detaylı bilgi için siteyi ziyaret edebilirsiniz http://www.alanistanbul.com/


Exit mobile version