Nihan Bora

Jon Burgerman Milk Gallery’de


İstanbul’da yaşayıp hala Milk Gallery’e uğramayanınız varsa, çok şey kaybetmiş. Milk sadece bir galeri değil, tasarım ürünlerinin satıldığı bir dükkan da aslında. Tasarım adına da içinizin gideceği defterler, yaka iğneleri, kitap ayraçları, çantalar ve hatta rengarenk ayakkabılar da bulmanız mümkün. Şimdiye kadar kimleri konuk etmediler ki; eBoy, Meredith Dittmar, Matei Apostolescu, Joe Ledbetter ve Türk sanatçılardan da Ayşe Küçük, Engiz Öztekin, Ezgi Genç gibi isimler galeride şahane işlerini sergilediler. 


Galeriyi açan Can ve Elif çiftiyle de, galeri ilk açıldığında yani bundan 1,5 yıl önce bir röportaj yapmıştık. O zaman ne olacağını tahmin bile edemiyorlardı. İyi ki açtıklarını şimdi hissediyorlardır.

Son günlerde de, yine ilk kez Milk’in katkılarıyla İstanbul’da olacak bir sanatçının işleri sergileniyor. Jon Burgerman’ın birbirinden renkli işleri 25 Eylül’e kadar Milk’te olacak. Burgerman’ı hiç tanımayanlarınız için biraz ondan bahsedelim. Sanatçı, zihninde sıkışmış ve açığa çıkmak isteyen gerçekliğini çeşitli materyalleri kullanarak dışarı atıyor. Bu materyaller neler mi? Tahta, mukavva ve hatta süt kutuları. Tabi onu daha iyi anlamak için sergiyi ziyaret etmek şart.

Burgerman’ın illüstrasyonları Londra, New York, Los Angeles, Hong Kong, Paris ve Melbourne gibi büyük şehirlerdeki önemli galerilerde sergilendi. Ayrıca çalışmaları öyle ilgi gördü ki, The Guardian, Grafik Magazine, Pictoplasma, Stick’Em Up, Computer Arts, Designed to Help, The Fundementals of Illustration, This is a Magazine ve Digit gibi önemli yayınlar ona sayfalarında yer ayırdılar.




Yukardaki görselden de anlayacağınız üzere eğlenceli ve sıra dışı bir tarza sahip Burgerman.

Ben henüz sergiyi gezemedim ama bu birkaç gün içinde gezip, yorumlarımı da yazacağım. Ben gidene kadar sizin haberiniz olsun da, ziyaret edin istedim.

Milk’in yeri de çok kolay. Galata’dan aşağı inerken ikinci soldan yokuş aşağı iniyorsunuz, hemen karşınıza çıkıyor.

Milk Gallery & Design Store
Şahkulu Mah. Balkon Çıkmazı
No: 8/A Galata / Beyoğlu
T +90 212 251 57 97
Exit mobile version