Nihan Bora

Şahane illüstrasyonlar sergisi

Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi çizerlerinden olan Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Milliyet Gazetesi Kitap Eki için hazırladığı illüstrasyonlardan oluşan yeni bir sergisi var şu günlerde. Füsun İnan Art Gallery’nin 30 Aralık’a kadar konuğu olan Ekşioğlu’nu tanımayanlarınız varsa biraz bahsetmek isterim.

1977 yılından beri karikatür çizen Ekşioğlu, The New Yorker ve Forbes gibi dünyanın en önemli dergileri için kapak tasarladı. Ama ne kapaklar! 11 Eylül saldırılarının ikinci yılında çizdiği kapak, tüm dünyada oldukça ses getirdi ve beğenildi. Hatta bu kapak üzerine ünlü öykü yazarı, eleştirmen, sinemacı olan Susan Sontag derginin editörüne, “Kapağı çok beğendim. Keşke Gürbüz’ü tanısaydım” diyen bir mail göndermiş. The New Yorker’ın beş kez kapağına imzasını atan Ekşioğlu’nun çizimlerinde sıkça sevimli kediler görmeniz mümkün.

15 Eylül 2003 tarihli Gürbüz Doğan Ekşioğlu imzalı
The New Yorker Dergisi
Türkiye’de ve yurt dışında birçok sergi açan Ekşioğlu önemli bir grafik sanatçısı, illüstratör ve akademisyen. Bu, es geçilemeyecek kadar başarılı sanatçımızın 13. kişisel sergisi 5 yıldır Milliyet Gazetesi Kitap eki için yaptığı birbirinden farklı 30’dan fazla orijinal illüstrasyonlardan oluşuyor. 30 Aralık’a kadar Füsun İnan Art Gallery’de olacak. Kaçırmamak gerek.

Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun kedili illüstrasyonlarından biri


Gürbüz Doğan Ekşioğlu 
Milliyet Gazetesi, Milliyet Kitap Eki Kapak İllüstrasyonları” Sergisi    
30 Aralık’a kadar 

Füsun İnan Art Gallery
Fırını Sok. Zino Apt. 
No: 11 / 1 Teşvikiye
www.fusuninanartgallery.com 

                                                                                                                                                                                                                                                     

Exit mobile version