Nihan Bora

Altın Koza sonbahara ertelendi

Türkiye’nin en köklü film festivallerinden olan Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali bu yıl 17. kez sinemaseverlerle buluşacaktı ki, Gazze’ye yardım götüren Türk gemisine İsrail tarafından yapılan saldırı ve aynı gün Hatay’ın İskenderun ilçesindeki saldırıda altı askerin şehit edilmesi nedeniyle ertelendi.

Bu ertelenme üzerine Yeni Sinemacılar da bir bildiri yayımladılar. Bildiride özetle, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin festivali ‘eğlence’ olarak görüp, yaşanan üzücü olaylar üzerine festivalin iptal edildiğini öğrenince bu festivalin tam tersine seyirciyle buluşmak için bir vesile olduğunu düşündüklerini, sinemacılar olarak hem seyirciyle buluşmak, hem ilk çıkışını yapacak filmcilere destek olmak ama en önemlisi sessiz kalmamak ve hayatın her şeye rağmen biriktirerek devam ettiğini göstermek için bu sene de Adana Altın Koza film festivalinin yapılmasını istediklerini belirtmişlerdi.

Bildiriye de birçok sinema insanı imzasını atmıştı.

Neyse ki festivalle ilgili ertelenme açıklaması da gecikmedi ve bu yıla özel Adana Altın Koza’nın Eylül ayında yapılacağı duyuruldu. Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, 7 Haziran’da başlaması planlanan festivalin 20-26 Eylül tarihleri arasında düzenleneceğini bugün söyledi.

Exit mobile version