Nihan Bora

Eurimages’tan yeni bir Türk filmine destek

Avrupa Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Eurimages şimdiye kadar birçok Türk yönetmene destek oldu. Eurimages şimdilerde ödüllü yönetmen Özcan Alper’in yeni filmi için destek çıkmaya hazırlanıyor.

Özcan Alper, Yeşim Ustaoğlu’nun asistanlığını yaparak yönetmenliğe adım attıktan sonra ‘Momi’, ‘Tokai City’de Melankoli ve Rapsodi’ ve ‘Bir Bilimadamıyla Zaman Enleminde Yolculuk’ isimli filmleri çekti. Daha sonra bol ödüllü filmi ‘Sonbahar’ı beyazperdede gösteren Alper, en son Ahmet Boyacıoğlu’nun yönettiği Siyah-Beyaz filminde yönetmen yardımcılığını üstlenmişti. Özcan Alper hazırlıklarına başladığı Türk ve Alman ortak yapımı olan yeni filmi “Gelecek Uzun Sürer” için Eurimages’tan destek alacak.

Özcan Alper, filmini sonbaharda çekmeye başlayacakmış. Filmle ilgili bir güzel haber de Paris’ten gelmiş, şöyle ki film “Paris Sinema Festivali” kapsamında düzenlenen Paris Ortak Yapım Marketi’ne davet edilmiş. Bu kapsamda da Özcan Alper, 5-7 Temmuz’da projeyle ilgilenen Avrupalı yapımcı ve dağıtımcılarla da biraraya gelecekmiş.

Filmin isminden yine derin bir film olacağı anlaşılıyor. Heyecanla bekliyoruz.

Exit mobile version