Nihan Bora

Öykü Karayel: “İyi oyuncu olmak zor bir şey”

Öykü Karayel, Pelin Esmer’in yönettiği ‘İşe Yarar Bir Şey’ filmiyle karşımızda. Karayel ile TimeOut İstanbul dergisi için oyunculuk ve yeni filmi üzerine sohbet ettik.

Öykü Karayel’i ilk izlediğimde çok etkilendiğimi hatırlıyorum. Krek Tiyatro Topluluğu’nun ‘Güzel Şeyler Bizim Tarafta’ isimli oyununda Ayşe karakterini canlandırmıştı. Bir ilk oyun için epey iyi bir performanstı. Bu rolüyle 16. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri’nden Efes Özel Ödülü’nü, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nden de Genç Yetenek Ödülü’nü aldı. Televizyon için keşfedilmesi ise uzun sürmedi. Oyunu izleyen yapımcılar ise Karayel’i gördü ve hemen ardından başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ile paylaştığı Kuzey Güney’de Cemre karakterini canlandırdı.1990 doğumlu Öykü Karayel, Kenter Tiyatrosu’ndaki kısa eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim gördü. Krek Tiyatro Topluluğu’nun seçmelerinde 30 kişinin arasından sıyrılarak son yedi yılda oyunculuğun her alanında onu görmeye başladık. Televizyonda Kara Para Aşk, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin yanı sıra onu Zeki Demirkubuz’un Bulantı ve Gözde Kural’ın Koyu Sarı: Toz filminde izledik.

Bir tren yolculuğunda zorlu bir görev üstlenen Canan hemşire karakteriyle karşımıza çıkan Öykü Karayel, oyunculuğa dair, “Hala birtakım şeyleri akıl yürüterek değil de içgüdüsel yapıyorum” diyor. Karayel ile filmi ve oyunculuğa bakışını konuştuk.

Söyleşinin tamamını bu linkten okuyabilirsiniz.

Söyleşi TimeOut İstanbul Eylül sayısında yayımlanmıştır.

Exit mobile version