Nihan Bora

Devlet Tiyatroları’ndan Sümeyye Erdoğan açıklaması

Radikal Gazetesi’nin bugünkü haberine istinaden Devlet Tiyatroları’ndan gelen açıklamayı aynen yayınlıyorum.

AÇIKLAMA

Radikal Gazetesinin bugünkü baskısında çıkan “Tiyatroda Sümeyye Erdoğan Krizi” başlıklı haberle ilgili olarak açıklama yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından oynanmakta olan “Genç Osman” isimli oyunumuzun, 08.04.2011 tarihli temsilinde, izleyicilerimizin bir bölümü, “Curcuna Sahnesi”nde oyuncuların hareketlerinden rahatsız olduklarını ifade ederek salondan ayrılmışlardır.

Genel Müdürlüğümüz izleyicisine karşı sorumluluğunun gereği, seyircinin salonu terk etmesine neden olan konuyu, hemen temsil bitiminde oyun raporuna aktarmış ve aynı gece gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmıştır.

Tekrar belirtmek gerekiyor ki, tiyatroda kim olduğuna bakmaksızın, seyirciye saygı en önemli değerlerimizden birisidir. Bu nedenle bugüne kadar olduğu gibi, bu olayda da seyircimizi rahatsız edecek bir davranışta bulunduğu saptanan kişilere yönelik olarak gerekli yaptırım uygulanacaktır.

Bir sanat eserinin icrasında, kişisel yanlışlardan doğan bu sıkıntıdan dolayı Devlet Tiyatroları olarak üzüntümüzü tüm seyircilerimizle ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Exit mobile version