Merhaba,
Her zaman meraklı, okumayı, yazmayı, araştırmayı seven bir çocukluktan; bu özelliklerini mesleğine dönüştürmeyi başarmış birinin hikayesi bu.
Ortaokuldan sonra süper liseden kaydımı aldırıp Aydın Doğan’ın açtığı iletişim lisesine kaydımı yaptırdım. Benim için muhteşem bir dört yıldı. Sadece iyi eğitim almadım, hayatımın en aktif yıllarıydı. Dört yıl voleybol, folklor oynadım, hep sahnedeydim. 2001 yılında otobüsle İspanya’ya gittik, evet otobüsle! Ve nasıl bir deneyim olduğunu tarif etmem çok zor… Lise sonda Bakırköy FM’de radyo programcılığına başlamıştım ve canım Haldun Hocam beni kürsüye çıkardığında, sanki ilk kez oraya çıkıyor gibi heyecanlanmıştım. Şu an yaptığım her işin tohumlarını lisede attım sanırım. Dergi çıkardık, kısa filmler / fotoğraflar çektik ve tabii haber yazdık…
Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi’nin ilk mezunuyum ve son senemde ille de radyo stajı istememe rağmen “Gazeteden başla, sonra her yerde devam edersin” nasihatiyle Milliyet gazetesinde bir yıl staj yaptım. İlk günler “Asla gazeteci olmayacağım, olamam ki” demelerim, yıl sonuna doğru kalbimde yanan bir ateşe dönüştü. Her gün nasıl böyle haber önerisi buluyorlar diye şaşırırken, her an kafamda onlarca haber önerisiyle gezen birine dönüşmüştüm.
Ardından hiç durmadan çalıştım. İstanbul Üniversitesi’nde iki yıllık Radyo-TV Yayımcılığı okudum, yetmedi Kocaeli Üniversitesi Gazetecilik bölümüne dikey geçiş yaparak lisans eğitim aldım. Ardından da İstanbul Üniversitesi’nde Gazetecilik Öğretmenliği yüksek lisansı…
Bu sürelerde hayalimde olan her yerde çalışmayı başarabildim, bunu bir hırsla yapmadım. Bugün manifest ya da secret dediğimiz yöntemi, o günlerde çalıştırdığımı görüyorum 🙂 Radikal’de, Aktüel’de yazılarım çıksın diye çok hayal ettim ama hayalden öteye geçip tüm yazı işleri künyesine mail attım. Belki de yüzlerce kişiden 2-3 kişi bana dönüş yaptı ve onlar sayesinde bu yayınlarda da haber ve röportajlarım yayımlandı.
Kısaca yıllar içinde yazılarımın yer aldığı ve editör, muhabir, yazı işleri müdürü, içerik direktörü olarak mecralar şöyle; Hürriyet Kampüs, Aktüel, Radikal, Newsweek Türkiye, NTV Yeni Medya, Zete, Bundle, Anadolu Efes dergisi, Eczacıbaşı dergisi, Vogue Türkiye, Milliyet Sanat, TimeOut İstanbul, Art Unlimited, Zero İstanbul, BusinessWomen Türkiye, sivilsayfalar.org, diken.com.tr, bianet.org, journo.com.tr, newslabturkey.org.
Yıllar içinde editörlüğün farklı alanlarını da deneyimledim. Dergilerde editörlük ve redaktörlüğün yanı sıra yayınevlerine de bu hizmeti verdim. Ayrıca birçok marka ve kurum için dijital içerik, sosyal medya, blog danışmanlığı da yaptım.
Biriktirdiğim tüm deneyimleri Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi gibi kıymetli üniversitelerde konuk hoca olarak alternatif medya, dijital medya, haber üretim teknikleri, dijital içerik üretimi gibi başlıklarda öğrencilerle buluşturdum.
Tiyatro, çağdaş sanat, edebiyat, dijital dünya, yeni medya, psikoloji, toplum, fotoğraf ve İstanbul en büyük ilgi alanlarım. Bu alanlarda okumayı, üretmeyi ve yazmayı çok seviyorum.
Yıl 2018 olduğunda hayatıma bir güzellik katıldı, oğlum dünyaya geldi. Onunla birlikte annelik deneyimini de sırtlanarak çalışan bir anne olmanın tadına varmaya başladım ve üretimlerim aynı alanlarda devam etse de, üzerine farklı konular da eklendi.
2020 yılında pandemi zamanında İstanbul Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi okumaya başladım. Hamileyken okuduğum tüm kitaplar bana bir birey yetiştirmenin çok ciddi bir deneyim olduğunu gösterdiğinde, kendi alanımla çocuk ve eğitimi nasıl birleştiririm diye sorgulamalarım başladı.
Böylece yıllar önce çeşitli belediyelerde verdiğim Medya Okuryazarlığı eğitimlerimi, biraz daha genişleterek ebeveynler ve çocuklar için Dijital Okuryazarlık, Teknoloji Okuryazarlığı tarafına çevirmeye karar verdim.
Şimdilerde bir iletişim ajansında global bir markanın proje direktörlüğünü üstlenirken aynı zamanda vakit buldukça Sober ve The Art Newspaper Türkiye için yazmaya, dosya konuları hazırlamaya devam ediyorum.
Beni son yıllarda en çok heyecanlandıran ise çocuklar ve ebeveynler için teknoloji anlatmak. Günümüzün en hassas ve kritik konularından biri bu.
Bana her zaman Instagram ve mailimden ulaşabilirsiniz.
Yeniden görüşmek üzere.
Nihan